Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

8 Μαΐου, 2017 07:53 Επιμέλεια: /

Untitled

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει καθιερωθεί πλέον ως το ετήσιο μεγάλο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται, τραγουδούν και δεν δέχονται την αδικία. Των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς δεν μένουν θεατές σε όσα τους ετοιμάζουν και οργανώνουν τον αγώνα τους για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που αξίζει στον λαό και τα παιδιά του. Απορρίπτουν την προσπάθεια να μας πείσουν πως το σύστημά που ζούμε είναι ό,τι πιο δίκαιο και προοδευτικό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα και πως η αδικία είναι στο DNA του ανθρώπου, και δε γίνεται αλλιώς. Αντίθετα, στο Μαθητικό Φεστιβάλ που και φέτος διεξήχθει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις και δράσεις, συζητήθηκε το πως η αδικία είναι στο DNA του συστήματός τους και  θα καταργηθεί με την ανατροπή του. Το πως οι μαθητές δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν ούτε μεταξύ τους, ούτε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες συμμαθητές τους, και το ότι οι αγωνίες, ανάγκες και όνειρα για μια καλύτερη ζωή περνάνε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτού του συστήματος και των σάπιων ιδανικών του – έναν αγώνα που για τους μαθητές σημαίνει και αγώνα για ένα διαφορετικό σχολείο που δεν θα διαχωρίζει τους μαθητές ανάλογα με την καταγωγή τους αλλά θα τους μορφώνει ολόπλευρα και θα τους προετοιμάζει για την κοινωνία στην οποία θα ζήσουν.

 

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό που απηύθυνε μαθητής:

«Βλέπουμε στην γειτονιά μας το τελευταίο δίχρονο να υπάρχουν εστίες πολέμου, να ξεριζώνονται οικογένειες από τον τόπο τους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της Συρίας. […] Ίσως να μας φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι “έξω από τον χορό” του πολέμου, αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι τα ΝΑΤΟικά πλοία και αεροπλάνα εξοπλήστηκαν και ξεκίνησαν για να βομβαρδίσουν την Συρία από τις ΝΑΤΟικές βάσεις της Ελλάδας με τις ευλογίες της ελληνικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. […] Συγκρουόμαστε με τη λογική που θέλει το σχολείο χώρο ανταγωνισμού ανάμεσα στους μαθητές. Στο επίκεντρο της δράσης μας είναι το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, της συλλογικής δραστηριότητας, της έγνοιας του ενός μαθητή για τον άλλο. […] Το πραγματικά “δίκαιο”, “νέο” και “ελπιδοφόρο” βρίσκεται στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

 

Και όπως έλεγε και ο Τούρκος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ,

 

“Αυτό το πειρατικό θα το βουλιάξουμε,

θα το βουλιάξουμε που να σκάσει ο διάβολος.

Και θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα”.»

 

 

 

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

07/5/2017

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.