Με μεγάλη επιτυχία η Εκδήλωση Παραδοσιακής Πίτας στη Διάβα Καλαμπάκας

6 Νοεμβρίου, 2016 13:09 Επιμέλεια: /

diaba-giorti-pitas-2016-66

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός  Σύλλογος Διάβας διοργάνωσε σήμερα  στην πλατεία του χωριού  την παραδοσιακή γιορτή πίτας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Σε πείσμα των δυσκολιών που διανύει η Χώρα μας ,  τα μέλη του νέου Δ.Σ. του συλλόγου προσπαθούν  να κρατήσουν σφιχτά τους δεσμούς αγάπης, αλληλεγγύης και συνεργασίας, να διατηρήσουν τη παράδοση χωρίς άλλες δυνάμεις στήριξης παρά μόνο τη δύναμη που παίρνουν από τους δικούς τους  ανθρώπους , τους συγχωριανούς τους και τους φίλους του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από την Πρόεδρο κα Ευθυμία Παπαγεωργίου – Τσιαντή η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ζήτησε την υποστήριξη για το μέλλον.

Ακoλούθησε μικρή τοποθέτηση από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κο Σινάνη όπου δεσμεύτηκε να είναι κοντά στον σύλλογο και σαν πρώτη κίνηση ανταποκρινόμενος στο αίτημα του συλλόγου να φτιάξει την παραδοσιακή βρύση.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με χορούς και τραγούδια από τους συλλόγους Ξηροκάμπου , Παπαθύμιος Βαλαχάβας , Κρύας Βρύσης και φυσικά της Διάβας.

Ακολούθησε χορός για όλους τους παρευρισκόμενους , οι οποίοι πλημύρισαν την πλατεία , και στην συνέχει εν σειρά μοιράστηκαν οι παραδοσιακές πίτες που είχαν φτιάξει οι γυναίκες του χωριού.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.