Με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
6 Ιουνίου 2017, 11:54

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης τα εγκαίνια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

Η Καλαμπάκα γιόρταζε ,  καθώς μόνο γιορτή μπορεί να θεωρηθεί ο εγκαινιασμός ενός νέου σχολείου.

Σε αυτή την γιορτή ήταν όλοι εκεί.

Όλοι μαζί ενωμένοι στη Καλαμπάκα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός.

Πρόκειται για ένα σχολείο που χρειαζόταν η πόλη μας υπογράμμισε ο κ. Σινάνης.

Ένα πραγματικό στολίδι το οποίο χωροθετείται σε οικόπεδο του σχεδίου πόλης Καλαμπάκας με εμβαδόν οικοπέδου 2.578,89 μ2. Το διδακτήριο είναι διώροφο κτίριο με υπόγειο, έχει συνολική επιφάνεια 1470,00 μ2 και αποτελείται από τους κάτωθι χώρους: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς σε αυτήν χώρους, κυλικείο, γραφείο του διευθυντή, γραμματεία, αναρρωτήριο, γραφείο καθηγητών, 6 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια, βιβλιοθήκη χώροι υγιεινής, λεβητοστάσιο, γενικό αρχείο και αποθήκες. Η χωροθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο, ο προσανατολισμός του, η ηλιοπροστασία, ο φυσικός φωτισμός και αερισμός, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, είναι στοιχεία που έχουν ληφθεί υπόψη , δημιουργώντας συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης στο εσωτερικό του κτιρίου συνέβαλαν στην δημιουργία ενός ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου. Η πρόσβαση των Ατόμων μειωμένης κινητικότητας στο κτίριο πραγματοποιείται μέσω ράμπας, ενώ για την πρόσβαση στον όροφο έχει προβλεφθεί ανελκυστήρας.
Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με κύριο του έργου το Δήμο Καλαμπάκας. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) >>.
Ο προϋπολογισμός του έργου άγγιξε το ποσό των 2.590.000 ευρώ.

Και να μην ξεχνάμε πως όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή…

  • Μαύρη Τουλίπα

    Όταν όμως περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός και εντυπώσεις, και έρθει το Φθινόπωρο τότε θα διαπιστώσουμε για ακόμη μια φορά ότι κτίζουμε σχολεία στην Καλαμπάκα γιατί φέρνουν μαθητές από τα διπλανά χωριά. Και το χειρότερο θα κλείσουν τα λίγα εναπομένοντα σχολεία των χωριών.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .