Με κάθε επισημότητα και φέτος η Εκδήλωση του Ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης

13 Μαΐου, 2017 11:05 Επιμέλεια: /

DSD_9080

Εκατόν δέκα επτά ( 119) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα του Ολοκαυτώματος της Κουτσούφλιανης και του Εκπατρισμού των κατοίκων , και έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση στην Κουτσούφλιανη, στον οικισμό Τοπικής Κοινότητας Παναγίας του Δήμου Καλαμπάκας.
Ολοκαύτωμα της Κουστούφλιανης (13 Μαίου 1898)
Ως γνωστόν φέτος συμπληρώθηκαν 119 χρόνια από το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός του εθελούσιου εκπατρισμού των Κουτσοφλιανιτών που κυριολεκτικά σημάδεψε την τότε παγκόσμια κοινότητα , εμπνέοντας ποιητές που έγραψαν διθυράμβους για την κορυφαία αυτή πράξη αποδεικνύοντας παράλληλα το μεγάλο θάρρος των Ελλήνων .
Έτσι κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο που φύτεψε ο εθνομάρτυρας Πατρο- Κοσμάς (Κοσμάς ο Αιτωλός) που πέρασε από εδώ , οι σημερινοί Κουτσουφλιανιώτες θα τιμήσουν τους προγόνους τους οι οποίοι μη αντέχοντας την αδικία των τότε μεγάλων δυνάμεων που όρισαν τα Ελληνο- Τουρκικά σύνορα εντάσσοντας την Κουτσούφλιανη στην Τουρκική επικράτεια , έκαψαν το χωριό τους και φορτωμένοι με τα ιερά και όσια , το βιός τους , πέρασαν στην Ελληνική επικράτεια , γύρω από το Μοναστήρι της Παναγιάς Λιμποχώβου .
Οι εκδηλώσεις
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη θεία λειτουργία και η δοξολογία στον Ναό των Αγίων Πάντων,  και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση .
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων , η ανάκρουση του εθνικού ύμνου , η προσφώνηση από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας  κα Σοφία Δρούγκα,  χαιρετισμοί και ομιλία  από την κα Αικατερίνη Σαλταπίδα ( Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Παναγίας ) , ποιήματα από παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Παναγίας .

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παναγίας.

Και φέτος στον χώρο της εκδήλωσης και δη στο παλαιό σχολείο λειτούργησε έκθεση Φωτογραφίας-Ιστορικού υλικού με την επιμέλεια της Αδελφότητας Παναγίας.

Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Σύμβουλος κος Δημήτρης Ζαμπούρας.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.