Με Αβραμόπουλο και Κικίλια ο Λιάπης στο Forum «Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τη μεταναστευτική πρόκληση»

5 Μαρτίου, 2016 22:58 Επιμέλεια: /

IMG_6155

Με αφορμή την Εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή και του Ιδρύματος Konrad Adenauer «Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τη μεταναστευτική πρόκληση», που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών το Σάββατο 5 Μαρτίου, συνάντησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης.

Οι δυο τους συνδέονται με μακρά πολιτική φιλία  καθώς ο κ. Λιάπης έχει διατελέσει στενός συνεργάτης του Επιτρόπου στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η παρουσίαση και ιδιαίτερα η δευτερολογία του κ. Αβραμόπουλου καθήλωσε το ακροατήριο, τονίζοντας πως «η προσφυγική κρίση αιφνιδίασε την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη που δεν είχαν προετοιμαστεί. Γι” αυτό, η Ευρώπη, για να απαντήσει σε αυτή την κρίση, θα πρέπει να δράσει σύμφωνα με τις αξίες της και το επίπεδο του πολιτισμού της.

Στο πλαίσιο αυτό, σε λίγες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει δέσμη προτάσεων για τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, για να εξασφαλίσουμε πιο δίκαιη κατανομή βάρους και ευθυνών».

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν και ο Βουλευτής και Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας, με τον οποίον ο γιατρός Λιάπης είχε διεξοδική κουβέντα για την πρόσφατη, επιτυχή, διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στο τοπικό επίπεδο των Τρικάλων, καθώς οι δύο ιατροί και Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αθηνών συνδέονται φιλικά και συναδελφικά, από τα χρόνια του Μεταπτυχιακού τους στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Ο κ. Κικίλιας, στην εισήγησή του επεσήμανε πως «η πολιτική της ΝΔ για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό επένδυσε πολύ περισσότερο στον ανθρωπισμό από ό,τι ιδεοληπτικά  κυριαρχεί στους χειρισμούς της σημερινής Κυβέρνησης, γιατί τύποις ανθρωπιστές είναι κάποιοι που θεωρούν ότι είναι αλληλεγγύη ή υποστήριξη το γεγονός πως πρόσφυγες και μετανάστες κυκλοφορούν αφημένοι στην εθνική οδό, στην πλατεία Βικτωρίας ή στο λιμάνι».

Με δήλωσή του στο stagonnews o Δρ. Λιάπης υπογράμμισε πως  »Την περασμένη εβδομάδα οι πολίτες του νομού των Τρικάλων καταφέραμε να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα αλληλεγγύης και αποτελεσματικότητας, διαχειριζόμενοι με επιτυχία, στο τοπικό μας επίπεδο τη φιλοξενία, την περίθαλψη και την προώθηση προς Βορράν των περίπου 300 προσφύγων που σταθμευσαν στην Καλαμπάκα και στα Τρίκαλα, κατά το δύσκολο και μακρύ ταξίδι τους προς την ελπίδα.

Στις επαφές μου, τόσο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Μετανάστευση κ. Αβραμόπουλο, όσο και με τον Συντονιστή Μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ κ. Κικίλια, διατηρώ πάντοτε στο επίκεντρο της σκέψης και του ενδιαφέροντός μου την προβολή των ανθρωπιστικών και οργανωτικών αντανακλαστικών των Τρικαλινών μου συμπολιτών και την προστασία της ευρύτερης περιοχής του νομού από τις οξείες συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης ροής και διαχείρισης των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών συνανθρώπων μας».

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.