Με απόλυτη επιτυχία η φιλανθρωπική παράσταση του ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ για την μικρή Ραφαέλα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
26 Μαΐου 2015, 19:25

Στον αγώνα για ζωή της μικρής συμπολίτισσάς μας Ραφαέλας θέλουμε να σταθούμε δίπλα της με χαρά, δύναμη και ελπίδα. Την αξιέπαινη πρωτοβουλία του ΄΄ Ράδιο Σταγών ΄΄ για τη μικρή Ραφαέλα πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι, με όποιο τρόπο μπορούμε είτε συλλογικά είτε ατομικά.
Το θεατρικό μας εργαστήρι νιώθει την υποχρέωση να σταθεί δίπλα στην οικογένεια, να μοιραστεί την αγωνία της και με κοινωνική ευαισθησία να συμβάλει τουλάχιστον οικονομικά σ΄ αυτή την προσπάθεια.
Γι αυτό το λόγο σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παράσταση ΄΄ Πινόκιο ΄΄ του Θεάτρου Κούκλας ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ στέλνοντας μήνυμα ανθρωπιάς κι ελπίδας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε για ακόμη μια φορά και γέμισε το Πολιτιστικό κέντρο Καλαμπάκας στέλνοντας το δικό του μήνυμα ανθρωπιάς.
Η παράσταση αφορούσε μόνο τη συμμετοχή του εργαστηρίου στο ράδιο-έρανο που πραγματοποιεί ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας Ράδιο Σταγών και τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν αποκλειστικά γι αυτό τον σκοπό.
Επιπλέον θα δοθεί ενίσχυση και από τα μέλη – φίλους του συλλόγου.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο ΄΄ Πινόκιο ΄΄ έργο του 19ου αιώνα, γράφτηκε από τον ευφυή και πνευματώδη Ιταλό συγγραφέα Κάρλο Κολόντι. Όπως συμβαίνει με τις μεγάλες δημιουργίες, ο Πινόκιο του Κολόντι θα φύγει από τα χέρια του δημιουργού του, θα φύγει ακόμη και από την υπόσταση που του έδωσε: την υπηκοότητα, τη γλώσσα που μιλάει, αλλά θα «ξεφύγει» και από τα χέρια του Τζεπέτο μόλις του έφτιαξε τα ξύλινα πόδια του, για να γυρίσει όλο τον κόσμο, διατηρώντας άλλοτε την προσωπικότητα και τις ιδιότητες που του χάρισε ο Κολόντι κι άλλοτε όχι.
Μεταφράστηκε σε περισσότερες από 200 γλώσσες και διαλέκτους. Αποτελεί μετά τη Βίβλο το πλέον μεταφρασμένο βιβλίο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μεταφράζεται και να διασκευάζεται, διότι είναι έργο με πολλές αξίες και μηνύματα.
Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν ήταν ένα απλό κούτσουρο που έκρυβε ένα παράξενο θαυμαστό ξύλινο παιδάκι. Ένας ξύλινος κούκλος «που έκλαιγε και γελούσε σαν παιδί», και εξασκούσε όλες τις ευγενείς τέχνες που αρέσουν στα παιδιά.
Ο Πινόκιο – αυτό είναι τ΄ όνομά του – θα κυνηγήσει το όνειρο του και θα τα καταφέρει, γιατί έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπάνε και τον προστατεύουν.
Έντεκα κούκλες Bunraku, φτιαγμένες από τους ανθρώπους του Θεάτρου Κούκλας ΄΄ Επί Σταγών ΄΄, θα ξεδιπλώσουν την ιστορία του Πινόκιο με έντεχνο τρόπο. Το κουκλοθέατρο Bunraku που έρχεται από την Ιαπωνία, αναφέρεται για πρώτη φορά στο τέλος της περιόδου Έντο (1848-1853). Ξεκίνησε από έξι χωρικούς του Κουμαμότο που αγόρασαν κούκλες, έμαθαν να τις χειρίζονται και έδιναν παραστάσεις για τους συγχωριανούς τους.
Οι κούκλες Bunraku, που θα παρουσιαστούν, κινούν χέρια και πόδια με την βοήθεια δύο ατόμων. Έχουν ύψος περίπου 1 μέτρο. Στην παράσταση φαίνονται τα σκηνικά, οι κούκλες και οι κουκλοπαίκτες που είναι ντυμένοι στα μαύρα και το κεφάλι τους είναι σκεπασμένο με μαύρο κάλυμμα. Είναι μια τεχνική δύσκολη στην απόδοσή της. Παρόλο που στη σκηνή υπάρχουν δύο τουλάχιστον άνθρωποι που χειρίζονται κάθε κούκλα, το ενδιαφέρον του θεατή εστιάζεται στους πρωταγωνιστές, που είναι οι κούκλες.
Το είδος κουκλοθεάτρου Bunraku είναι το πιο ανεπτυγμένο στον κόσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .