Με 41 συνολικά μηχανήματα, εκχιονιστικά και αλατιέρες, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχει ριχθεί στη «μάχη» με τον χιονιά

admin
admin
31 Δεκεμβρίου 2014, 18:03

Με 41 συνολικά μηχανήματα, εκχιονιστικά και αλατιέρες, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχει ριχθεί στη «μάχη» με τον χιονιά και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρο το Νομό. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να επεμβαίνουν όπου και αν χρειάζεται, μιας και το κύμα κακοκαιρίας και κυρίως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, συντονίζοντας την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Όλα τα μηχανήματα βρίσκονται ακροβολισμένα σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων να δίνει από κοντά οδηγίες στους χειριστές των μηχανημάτων, ούτως ώστε το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό και να μην υπάρξουν προβλήματα στους επισκέπτες που αυτές τις μέρες έχουν κατακλύσει τον ορεινό όγκο, αλλά να μην έχουν προβλήματα και οι τρικαλινοί στις εσωτερικές μετακινήσεις τους.

Το προσωπικό και τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται στα κρίσιμα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο όπου αυτό απαιτηθεί.

Λόγω των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, επισημαίνεται ότι η προσοχή των οδηγών πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη για φαινόμενα παγετού, ενώ επιβάλλεται να υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων σε δηλώσεις του ανέφερε «οι χειριστές των μηχανημάτων κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό και για αυτό το λόγο θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Συνιστώ στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω επίσης να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και μεγάλη προσοχή στους δρόμους».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .