Με 320 χλμ. η Porsche Βακάκη στο τραγικό δυστύχημα της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

admin
admin
23 Σεπτεμβρίου 2017, 12:33

Με 320χλμ./ώρα έτρεχε, σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η Porsche με οδηγό τον Γιώργο Βακάκη, γιο του ιδιοκτήτη των Jumbo, τη μοιραία 26η Φεβρουαρίου, όταν έπεσε εκτός ελέγχου πάνω στο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα στοιχεία της οποίας αποκαλύπτει το Έθνος, από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το ντεπόζιτο του Honda, στο οποίο βρίσκονταν η σύζυγος του Υπάτιου και ο μόλις τριών ετών γιός τους, «εξαϋλώθηκε», τα καύσιμα «σκορπίστηκαν» στον αέρα, το μοτέρ εκτινάχθηκε σε απόσταση 85 μέτρων και τα δύο οχήματα κόπηκαν στη μέση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τη δικογραφία, τα τέσσερα λάστιχα της Porsche ήταν σε καλή κατάσταση, δεν παρουσίασαν στοιχεία υπερθέρμανσης σε βαθμό που να προκύπτει «λιώσιμο» καθώς τα πέλματά τους είχαν πάχος 6 χιλιοστά όταν το αποδεκτό από τα ΚΤΕΟ είναι τα 1,6 χιλιοστά. Οι ειδικοί με βάση αξιόπιστες πηγές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα ελαστικά δεν άρχισε να διαλύεται λόγω της υπερθέρμανσης ή γιατί δημιουργήθηκε τρύπα από κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα.

Αστυνομικές πηγές, την ίδια ώρα, επικαλούνται ένα δεύτερο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, από το οποίο προκύπτει ότι, το ρολόι για το δυστύχημα άρχισε να μετράει αντίστροφα όταν η Porsche επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε ένα ΙΧ μάρκας Mercedes.

Στο βίντεο διάρκειας 2,5 δευτερολέπτων φαίνεται το αριστερό λάστιχο να έρχεται σε επαφή με το τσιμεντένιο διαχωριστικό της Eθνικής Oδού, με αποτέλεσμα κατά την επαναφορά της Porsche να μην αντέξει την καταπόνηση και να αρχίσει να κλατάρει.

 

 

ΠΗΓΗ: epoli.gr από protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .