Με 2,5 εκατ. Ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει το φράγμα Ληθαίου στην Καλαμπάκα

9 Φεβρουαρίου, 2016 18:26 Επιμέλεια: /

FRAGMA LITHAIOY b  2 (2)_DCE

Στην ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ληθαίο στην Καλαμπάκα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Φράγμα Ληθαίου Τρικάλων – Αποπεράτωση» προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ με ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από πιστώσεις του ΠΔΕ – ΣΑΕΠ 017 και φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή και συνεχίζεται και ολοκληρώνεται από την αιρετή Περιφέρεια. Είναι ένα έργο ζωής, αγροτικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού σκοπού. Στόχος μας με την εργολαβία αυτή είναι να προχωρήσουν οι υπολειπόμενες εργασίες και να αποδοθεί στους πολίτες. Πρόκειται για πρωτοποριακό για την Ελλάδα έργο που με την ολοκλήρωσή του πρόκειται να αλλάξει την δυναμικότητα και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών, αρδεύοντας περίπου 6.000 στρέμματα και αναβαθμίζοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών καθώς και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς στην Π.Ε. Τρικάλων».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση του Φράγματος Ληθαίου στην περιοχή Νέας Ζωής Καλαμπάκας, συνολικού μήκους 526 μέτρων, το οποίο αποτελείται από δυο τμήματα εκ των οποίων, το πρώτο, από σκληρό επίχωμα στο κέντρο και στην αριστερή όχθη, μήκους στέψεως 260μ., ενώ το δεύτερο από γαιώδες υλικό με αδιαπέρατο πυρήνα στη δεξιά όχθη, μήκους στέψεως 266 μ. Το έργο περιλαμβάνει συνοπτικά τις παρακάτω εργασίες:

– Κατασκευή τμήματος του ανάντη μανδύα στεγανότητας του σκληρού επιχώματος στην περιοχή συναρμογής με το γεώφραγμα

– Ολοκλήρωση των εκσκαφών στην περιοιχή θεμλίωσης του γεωφράγματος

– Κατασκευή του γεωφράγματος

– Τοποθέτηση των οργάνων ελέγχου του φράγματος

– Κατασκευή των έργων στέψης στην περιοχή του γεωφράγματος

– Κατασκευή του πώματος έμφραξης του ταμιευτήρα

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.