Με 155 «ναι» η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

admin
admin
8 Οκτωβρίου 2015, 08:55

Με 155 «ναι» η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και πλέον το βάρος πέφτει στο κυβερνητικό έργο, με τα προαπαιτούμενα να απασχολούν το κυβερνητικό επιτελείο. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης σε κλίμα πόλωσης καταψήφισαν με το «όχι» να συγκεντρώνει 144 ψήφους σε σύνολο 299 βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Έτσι, η τριήμερη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια, με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία και παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Απουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην οποία εκδήλωσε αρνητική πρόθεση ψήφου προς την κυβέρνηση, η οποία και δεν καταμετρήθηκε στο αποτέλεσμα (καθώς απουσίαζε σε προσωπικό ταξίδι στο εξωτερικό κι όχι σε αποστολή της Βουλής).

Προηγήθηκαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δίνουν την πρώτη τους μάχη στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Έως την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων θα παραδώσουν τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του μνημονίου και της συμφωνίας, όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι πρόκειται «για μία γρήγορη διαδικασία, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση.

Δεν παρέλειψε να θέσει και τους στόχους: «Ο ένας είναι ότι ανοίγει ο διάλογος για το χρέος, όπως έχει διατυπωθεί από όλες τις πλευρές», ο δεύτερος αφορά τη σταθερότητα της οικονομίας και τη βιωσιμότητα της συμφωνίας και είναι «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .