Μαζική και Μαχητική Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα Συνεχίζουμε! Με ψηλά το κεφάλι, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά!

admin
admin
3 Δεκεμβρίου 2015, 18:22

Ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης από κεφάλαιο – κυβέρνηση – ΕΕ και τη νέα φοροεπιδρομή διαδήλωσαν σήμερα στα Τρίκαλα, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, εκατοντάδες απεργοί από κάθε κλάδο δουλειάς, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες με τη συμβολική παρουσία τρακτέρ ,γυναίκες και νέοι. Με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ κάλεσαν σε πανελλαδικό πανεργατικό ξεσηκωμό «γιατί η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα».

Εκατοντάδες απεργοί έστειλαν μήνυμα αντίστασης στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στο νέο προϋπολογισμό που φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, ενάντια στη νέα φοροκαταιγίδα. Με τη μαζική τους συμμετοχή έδωσαν απάντηση στην κάθε απάντηση της εργοδοσίας για εκφοβισμό και απεργοσπασία, έδωσαν απάντηση στις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν βάλει και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.

H σημερινή μαζική συγκέντρωση ήταν  συνέχεια της απεργίας στις 12 Νοέμβρη, δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια, για την κλιμάκωση. Για να μη γίνει η ασφάλιση κουφάρι, για να μη μετατραπούν οι συντάξεις σε επιδόματα κηδείας, για να μη γίνουν οι παροχές υγείας και πρόνοιας εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς.

Η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(κεντρική πλατεία)  ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αποστόλη Θωμόπουλο , πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Τρικάλων «Η Άνοιξη» , που τόνισε ότι η αγροτιά είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τον αγώνα της, να ταχτεί στο πλευρό της εργατιάς και , αλλά και να στηριχτεί από τα λαϊκά στρώματα της πόλης σ’ έναν μακρύ αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο που βουλιάζει το λαό στην ανέχεια.

Η κεντρική ομιλία  πραγματοποιήθηκε από τον Πέτρο Τσίγκα ,πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

« Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα καλέσματα για εθνική συναίνεση, εθνική ομοψυχία. Είναι σχεδιασμοί που στόχο έχουν να σκορπίσουν την αδράνεια στους εργαζόμενους, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου ώστε να διαλύσουν χωρίς αντιστάσεις ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η συναίνεση που επιδιώκουν κυβέρνηση, θεσμοί, ΕΕ σημαίνει πλήρη υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Σημαίνει συνενοχή στην κατάργηση όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει και ενισχύει όλους του αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ετοιμάζεται να φέρει νέες περικοπές σε παροχές και συντάξεις, να διαλύσει εκ βάθρων το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, να το παραδώσει στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας που βλέπουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα ως πεδίο νέας κερδοφορίας

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε συνδικάτο, όλα τα ΔΣ των σωματείων να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την οργάνωση της πάλης, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη διάσωση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων από την επίθεση του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού τους, για να διεκδικήσουμε την επαναφορά όλων των απωλειών που δεχτήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Να απαντήσουμε στο νέο γύρο επίθεσης που προετοιμάζεται στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν συλλογικά σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Μέσα στον αγώνα βρίσκεται η πραγματική ελπίδα που μπορεί να αποτρέψει μέτρα, να αποσπάσει κατακτήσεις, να αλλάξει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε διαρκή επαγρύπνηση για να ματαιώσουμε το νέο έγκλημα! Κλιμακώνουμε τον αγώνα πιο δυνατά πιο αποφασιστικά!»

Τη συγκέντρωση διαδέχτηκε μεγάλη και μαχητική  πορεία στους δρόμους των Τρικάλων , όπου οι αγρότες με  τρακτέρ τους μπήκαν στην κορυφή της-στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους , ενώ στη συνέχεια  τα μπλοκ εργατών , συνταξιούχων , ΕΒΕ και νεολαίας  έδιναν ιδιαίτερο παλμό με τα συνθήματά τους.

Η πορεία κατέληξε   στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων , όπου η Επιτροπή Αγώνα των εργαζόμενων στη γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ μαζί με εκπροσώπους της γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ «ανέβηκαν» στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ.Μιχαλάκη και του εξέθεσαν  τα αιτήματά των εργαζομένων στο ΤΡΙΚΚΗ ενάντια στις ατομικές συμβάσεις που επιχειρεί η εργοδοσία και τη διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης από μέρους τους.

Απεργιακή συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή διοργάνωσε το   ΠΑΜΕ  και  στην Καλαμπάκα (κεντρική πλατεία)., όπου μίλησε ο Λεωνίδας Κεραμίδας εκ μέρους της επιτροπής του ΠΑΜΕ στην Καλαμπάκα.

 

 

 

Τρίκαλα 3  Δεκέμβρη 2015

Γραμματεία  Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

 

.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .