Μαζί τους !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
19 Νοεμβρίου 2015, 08:12

Αποκαλυπτική πράγματι η συνάντηση – συζήτηση που είχαν η ομάδα πρωτοβουλίας Χασιωτών και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης με επίκεντρο την προώθηση και αξιοποίηση της μελέτης για τον Κέντρο Αναρρίχησης Χασίων .

Ο Χρήστος Μιχαλάκης όχι μόνο υιοθέτησε το δίκαιο του αιτήματος των Χασιωτών για την ένταξη της συγκεκριμένης μελέτης αλλά ξεδίπλωσε και την πολιτική της Περιφέρειας που με μια σειρά παρεμβάσεις στηρίζουν την περιοχή των Χασίων που μπορεί να αναπτύξει πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού κάτι που , όπως τόνισε , θα ενισχύσει την τοπική οικονομία .

Ωστόσο αίσθηση έκανε η καθαρή άποψή του ότι τα Μετέωρα δεν είναι και δεν μπορούν να γίνουν κέντρο αναρρίχησης ενισχύοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν υποδομές στον τομέα της αναρρίχησης στο βραχώδες σύμπλεγμα του Γάβρου και Αγίου Δημητρίου   Χασίων .

Αγαπητέ Αντιπεριφερειάρχα , μάλλον πρέπει η  Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών να σε εγγράψει επίτιμο μέλος της !!!

 • Βασιλης Θεοδωρου

  Ένα μεγάλο μπράβο στον αντιπεριφερειάρχη μας κ.Μιχαλάκη που στηρίζει τέτοιες ενέργειες ανάπτυξης, και με την κατάλληλη ενημέρωση και κατάρτιση που έχει στα θέματα της αναρρίχησης.
  Η κατάρτιση είναι πασιφανής από τη δήλωσή του, ότι τα Μετέωρα δεν μπορούν να είναι κέντρο αναρρίχησης και πόσο μάλλον ότι δεν είναι !
  Αναρωτιέμαι, άραγε τι κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πάνω στα Μετεωρίτικα βράχια; Είναι σαν να σου λένε ότι οι Άλπεις δεν είναι βουνά, αλλά λοφάκια χαμηλά, χωρίς ενδιαφέρον κάπου εκεί στην κεντρική Ευρώπη!!!
  Είναι ο ίδιος, που πέρυσι ήθελε να στηρίξει το φεστιβάλ αναρρίχησης της PETZL, αλλά για κακή τύχη της εταιρείας, δεν πήρε άδεια από την Αρχαιολογική Εταιρεία , ωχ συγγνώμη, την Τοπική Αρχαιολογική Υπηρεσία (19η Ε.Β.Α).
  Είναι ο ίδιος που παρόλα αυτά καμαρώνει για ένα φεστιβάλ που δεν στήριξε- μαζί με τον Δήμο Καλαμπάκας, αλλά τελικά έγινε, λέγοντας ότι «φέραμε διεθνές φεστιβάλ αναρρίχησης στον τόπο μας» που αν δεν γινόταν παρέμβαση εισαγγελέα, οι αναρριχητές θα είχαν προβλήματα άτοπης σύλληψης.
  Είναι το ίδιο το site (stagon news) που με αξιόλογο, δημοσιογραφικό τρόπο και ερευνά πάνω από όλα, αναλύει τα «γεγονότα» της περιοχής μας.
  Τέλος είναι η «Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών», που θέλει το καλύτερο για την περιοχή, και καλά κάνει. Με την κατεύθυνση όμως που του δίνεται, από ανθρώπους που μόνο σχετικοί δεν είναι για το θέμα αναρρίχησης, θεωρώ ότι η υπόθεση «Αναρριχητικό κέντρο» οδεύει προς πλήρη αποτυχία, από καταρτίσεως της μελέτης, αφού όλη η λογική της στηρίζεται, στο να σταματήσει η αναρρίχηση στα Μετέωρα και να πάνε οι αναρριχητές στα Χάσια.
  Θεωρώ δε, πως η υφιστάμενη μελέτη, δεν προτείνει τίποτα περισσότερο από ένα κακέκτυπο – αντίγραφο –ουσιαστικά του Μετεωρίτικου πεδίου, στο οποίο υπάρχει μία παράδοση πλέον των 20 αιώνων αναρριχητικής δραστηριότητας (για όσους έχουν ελλιπή γνώση της τοπικής ιστορίας, μπορώ να τους βοηθήσω, με τις ανάλογες πηγές).

 • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

  Το μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ πρέπει να δοθεί στον πρώην δήμαρχο Χασίων κ. Β. Παπαευθυμίου που είχε ετοιμάσει την πρόταση.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .