Μαξίμου καλεί Πεντάγωνο για τη στράτευση στα 18

23 Νοεμβρίου, 2016 09:46 Επιμέλεια: /

untitled

Ο Καμμένος φέρεται να συμφώνησε με το Μητσοτάκη για πρόταση περί υποχρεωτικής στράτευσης, με το Τζανακόπουλο να αδειάζει τον κυβερνητικό εταίρο τονίζοντας ότι το καθεστώς στράτευσης αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει αλλά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εννοούσε εθελοντικά

SOS Πεντάγωνο καλεί Μαξίμου ή για την ακρίβεια το Μαξίμου μαζεύει για άλλη μία φορά τον Καμμένο: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος φέρεται να συμφώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να φέρει πρόταση για υποχρεωτική στράτευση στα 18, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος άδειασε τον κυβερνητικό εταίρο,  τονίζοντας ότι το καθεστώς στράτευσης αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει αλλά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εννοούσε εθελοντικά.

Για να πιάσουμε όμως το νήμα της ιστορίας από την αρχή,  ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσφατα σε διαδικτυακή συζήτηση με το Στέλιο Ράμφο είχε βάλει στο τραπέζι του διαλόγου το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Στη συζήτηση αυτή αναφέρθηκε κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Αμυνας ο κ.Καμμένος και σύμφωνα με γαλάζιες πηγές τον ρώτησε: «Εγώ θα έστελνα στη Βουλή μία τέτοια πρόταση, θα έχω τη στήριξη σας;» Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι εάν αυτό κάλυπτε τις επιχειρησιακές ανάγκες, θα το έβλεπε θετικά, σύμφωνα με τις ίδιες γαλάζιες πηγές.

Κατά τη διάρκεια του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε ερώτηση για την υποχρεωτική και όχι εθελοντική στράτευση. Συγκεκριμένα στο ερώτημα: «Κύριε εκπρόσωπε, σήμερα μετά τη συνάντηση του κ. Καμμένου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προέκυψε σύγκλιση των δυο του Υπουργού και του Προέδρου της ΝΔ για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Η θέση της Κυβέρνησης ποια είναι; Είναι υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18;», η απάντηση του κ.Τζανακόπουλου ήταν: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης».

Το Μαξίμου δε στη συνέχεια με ενημερωτικό σημείωμα διευκρίνιζε ότι: «Ο Υπουργός κ. Καμμένος μίλησε για κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε περίπτωση εθελοντικής στράτευσης στα 18! Ελπίζουμε ότι γίνεται κατανοητή η διαφορά μεταξύ εθελοντικής και υποχρεωτικής στράτευσης.»

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.