Μάθημα για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας

28 Μαρτίου, 2017 10:58 Επιμέλεια: /

17619594_10212748271002059_1107440124_n

Μια ενδιαφέρουσα και πολύ χρήσιμη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας.

Μια εκδήλωση που σχετίζονταν με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και πως μπορεί να σωθεί μια ζωή με απλές κινήσεις και από Ανθρώπους που δεν κατέχουν ιατρικές γνώσεις.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα θα υποστούν εξωνοσοκομειακά καρδιακή ανακοπή.

Η καρδιακή ανακοπή μπορεί να συμβεί οπουδήποτε ,στο δρόμο, στη δουλειά, στην άθληση κ.λ.π. Περίπου ένας στους δέκα από αυτούς τους ασθενείς επιβιώνουν.

Η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση από παραβρισκόμενους πολίτες αυξάνει έως τρεις φορές την επιβίωση.

Σε χώρες με εξαιρετικά ποσοστά καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από περαστικούς τα ποσοστά επιβίωσης φτάνουν στο 40%.

Το πολύτιμο και ξεχωριστό μάθημα πραγματοποίησε η κυρία Ελένη Πολύζου Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων Διευθύντρια Σεμιναρίων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, την Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης  Τρικάλων κυρία Σοφία Ξάνθη και την μαθήτρια του ΤΕΦΑΑ Χριστίνα Ντρούγια.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.