Μάρδας: Κατάργηση εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

9 Ιουλίου, 2015 13:02 Επιμέλεια: /

mardas

Ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ανέρχεται στα 6 λεπτά του ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης στα 33 λεπτά του ευρώ, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Στην κατάργηση της εξίσωσης του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, προχωρά η κυβέρνηση και κατά συνέπεια καταργεί και το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους από τον Οκτώβριο.

Όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, θα κατατεθεί διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς της εξίσωσης και θα επιστρέψει το παλιό καθεστώς, με το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης να ανέρχεται στα 6 λεπτά του ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης να ανέρχεται στα 33 λεπτά του ευρώ.

Αναφερόμενος δε στη φοροδιαφυγή επί των πετρελαιοειδών, ο κ. Μάρδας εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας ότι «Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει «κλειδώσει» όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».

Όπως εξήγησε πάντως σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. από τα δημόσια έσοδα. Συμπλήρωσε δε ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό που αποτελούσαν την δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης

Πηγή: http://www.skai.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.