Μάγεψε ο Χορευτικός Όμιλος «Μετέωρα» στο Αίγιο

admin
admin
3 Αυγούστου 2015, 09:38

Ένα πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πανόραμα παρουσίασαν σε κοινή τους εμφάνιση ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου και ο Χορευτικός Όμιλος «Μετέωρα» Δήμου Καλαμπάκας, το βράδυ του Σαββάτου στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» (εξωτερικός χώρος Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου-Παλιού Νοσοκομείου).

Η παράσταση είχε τον τίτλο «Σεργιάνι στην παράδοση του τόπου μας» και οι εκατοντάδες χορευτές των δύο συλλόγων παρουσίασαν χορούς από Αιγαίο, Καλαμπάκα-Θεσσαλία, Μακεδονία, Ανατολικής Ρωμυλίας, Πάρου, Ηπείρου και Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο  Όμιλος της Καλαμπάκας καθοδηγούμενος από τον δάσκαλό του Γιάνη Δήμα (Βλάχο στην καταγωγή) καθηγητή χορολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενθουσίασε τους θεατές με το πλούσιο καθαρά παραδοσιακό ρεπερτόριο με ήθη – έθιμα και τραγούδια που μερικά ακούγονταν για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Το κοινό χειροκρότησε θερμά τους χορευτές της Καλαμπάκας  αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται από τον σύλλογο «ΜΕΤΕΩΡΑ»  για την διατήρηση της  παράδοσης σε μία περιοχή που οι χοροί – τα τραγούδια – οι καθημερινές συνήθειες  – η εργασία για την επιβίωση αλλά και οι ανθρώπινες στιγμές (γέννηση – έρωτας – γάμος – ενηλικίωση αλλά και θάνατος) προβάλλονται κατά τρόπο εντυπωσιακό. Για όλους οι χοροί που παρουσιάσθηκαν αλλά και οι παρεμβολές του Γιάννη Δήμα, ήταν πηγή γνώσεων όσο αναφορά τα εθιμοτυπικά και λαϊκά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας, έτσι όπως τα βίωσαν και τα παρέδωσαν οι πρόγονοί τους. Θερμό ήταν και το χειροκρότημα για τα τμήματα του Χορευτικού Αιγίου που παρουσίασαν χορούς από το Αιγαίο, την Μακεδονία, την Αν. Ρωμυλία, την Πάρο και την περιοχή μας. Στο τέλος της εκδήλωσης  στην  ανταλλαγή αναμνηστικών προσκλήθηκε και ο Χορευτικός  Αιγίου να επισκεφθεί την πόλη της Θεσσαλίας, διαβιβάσθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαμπάκας και οι ευχαριστίες του για την πρόσκληση του Χορευτικού τους , ενώ τον Δήμο Αιγίου εκπροσώπησε η πρόεδρος της Β/θμιας  Σχολικής επιτροπής Αλ. Τηλιγάδη – Βελαώρα.  Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκε δείπνο στην αποστολή της Καλαμπάκας, η οποία αναχώρησε επιστρέφοντας την Κυριακή 2 Αυγούστου, αφού τα μέλη της προσκύνησαν πρώτα την εκκλησία της Παναγίας Τρυπητής.

filodimos.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .