Μάγεψε με την φωνή της η Νίνα Κουφοχρήστου – Φιλανθρωπικού σκοπού Συναυλία Κλασικού Τραγουδιού COLORATURA

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
29 Δεκεμβρίου 2015, 11:36

Coloratura σημαίνει χρωμάτισμα, στόλισμα, παιχνίδισμα και δεξιοτεχνία σε περίτεχνες μελωδικές γραμμές.  Αυτή τη μουσική θα απόλαυσαν  στην συναυλία οπερατικού τραγουδιού με τη σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου και τον πιανίστα Λεωνίδα Τουρούτογλου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων .

Στην σχεδόν γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ακούστηκαν άριες από τις πιο αγαπημένες όπερες όπως η Τραβιάτα, ο Μαγικός Αυλός, η Νυχτερίδα κ.α., αλλά και τραγούδια Ελλήνων συνθετών εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, σε ένα πρόγραμμα με εύθυμη και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Η τρικαλινή υψίφωνος ζει και δραστηριοποιείται στη Γερμανία, όπου έχει εμφανιστεί με πληθώρα ρόλων του οπερατικού ρεπερτορίου, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στην Λυρική Σκηνή στο ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας. Ακόμη έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού όπως το Grand Prix Maria Callas και ο διαγωνισμός της Montserrat Caballé στην Ισπανία.

Ο πιανίστας Λεωνίδας Τουρούτογλου ειδικεύεται στη μουσική προετοιμασία τραγουδιστών (κορεπετισιόν). Συνεργάστηκε σε πολλές παραγωγές της Όπερας Θεσσαλονίκης από το 2004 μέχρι το κλείσιμό της το 2009, και από το 2014 με την Όπερα του Βούπερταλ. Πραγματοποιεί συχνά συναυλίες σε Ελλάδα και Γερμανία στο πλευρό καταξιωμένων τραγουδιστών.

Να αναφέρουμε ότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρικκαίων και συγκεντρώθηκαν  τρόφιμα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου .

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τρικκαίων κος Παπαστεργίου , οι Βουλευτές κκ. Παπαδόπουλος και Σιμορέλης , ο πρώην Βουλευτής κος Ταμήλος , ο Πρόεδρος ΕΒΕ Τρικάλων κος Αγγελάκης και φυσικά ο πατέρας της Νίνας ,  Αναστάσιος Κουφοχρήστος.

koyfoxristoy nina (25) koyfoxristoy nina (24) koyfoxristoy nina (23) koyfoxristoy nina (22) koyfoxristoy nina (21) koyfoxristoy nina (20) koyfoxristoy nina (19) koyfoxristoy nina (18) koyfoxristoy nina (17) koyfoxristoy nina (16) koyfoxristoy nina (15) koyfoxristoy nina (13) koyfoxristoy nina (12) koyfoxristoy nina (11) koyfoxristoy nina (10) koyfoxristoy nina (9) koyfoxristoy nina (8) koyfoxristoy nina (7) koyfoxristoy nina (6) koyfoxristoy nina (5) koyfoxristoy nina (4) koyfoxristoy nina (3) koyfoxristoy nina (2) koyfoxristoy nina (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .