Λόγοι εθνικής επιβίωσης επιβάλλουν συγκρότηση Κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αναγέννησης

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
3 Ιουνίου 2015, 00:50

Η χώρα  βρίσκεται  σε κατάσταση  τέτοια που όμοιά  της δύσκολα  εντοπίζεις φυλλομετρώντας  την νεότερη ιστορία   της και μόνο με την περίπτωση του «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ» προσομοιάζει .

Από την μία η οικονομική κρίση που ανέκυψε  , όχι βέβαια ως κεραυνός εν αιθρία , αλλά συνεπεία   ανικανότητος  του πολιτικού συστήματος  , κυρίως από το 2000 και εντεύθεν , να λάβει  αποφάσεις  αλλαγών και τομών τόσο στην οικονομία , όσο και στην κοινωνική οργάνωση ,  στο κράτος κ.λ.π , και από την άλλη η διαχείριση της  οικονομικής κρίσης με όρους στενά μικροκομματικούς προτάσσοντας  , έναντι  του εθνικού συμφέροντος , τις μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες  , οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο με την οικονομική κρίση να μεταμορφώνεται βαθμιαία σε κρίση παρακμιακής ακρισίας με την χώρα να πελαγοδρομεί στα επικίνδυνα μανιασμένα κύματα με τον κίνδυνο της εθνικής καταστροφής  που ίσως  θέτει θέμα  εθνικής ακεραιότητας .

Κάτω απ΄αυτό το πρίσμα αλλά μελετώντας και τις γεωστρατηγικές  και γεωπολιτικές ανακατατάξεις  και ανταγωνισμούς  που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη ζώνη και έχουν ως επίκεντρο και πάλι την Βαλκανική ενδοχώρα , επαναφέροντας τον κόσμο και πάλι στην εποχή του ψυχρού πολέμου , η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από μια κυβέρνηση ενικής ενότητας και αναγέννησης καθώς τα σύννεφα  εθνικιστικών και αλυτρωτικών αιτημάτων γίνονται σημαία των επίσημων πολιτικών κυβερνήσεων  Βαλκανικών χωρών όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Έντι Ράμα  που από εκσυγχρονιστής πολιτικός κατά τα δυτικά πρότυπα έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες την απόλυτη «κωλοτούμπα».

Ο 50χρονος Σοσιαλιστής έγινε πρωθυπουργός με ωραία λόγια για «ειρήνη», «σταθερότητα» και «κοινωνική δικαιοσύνη». Τότε ήταν κοσμοπολίτης, πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, ζωγράφος στο Παρίσι, συγγραφέας. Μοντέρνος και επιτυχημένος δήμαρχος Τιράνων επί 10 χρόνια.

 

 

Τώρα   Ράμα ποντάρει φανερά στον εθνικισμό παίζοντας το επικίνδυνο χαρτί της Μεγάλης Αλβανίας. Στο στόχαστρο είναι χριστιανοί Σέρβοι, Μαυροβούνιοι, Σλαβομακεδόνες, Σκοπιανοί και  Έλληνες .

Τελευταίο κρούσμα  εθνικιστικού παραληρήματος του Ράμα  το ζήτημα θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας που έθεσαν τα Τίρανα μόλις την περασμένη εβδομάδα , καθώς με έντονο διάβημα προς την Αθήνα  απαιτεί τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα,  ζητεί και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο.

Γιατί  αυτή η μεταστροφή του Ράμα ;  Κατ’  αρχήν  για λόγους εσωτερικής πολιτικής . Ένας λαός μέσα σε ένδεια , ανεργία, διαφθορά, χωρίς  Υγεία, Παιδεία και ασφάλεια γίνεται γρήγορα θερμοκήπιο μισαλλοδοξίας και φανατισμού. Ο Ράμα τα αγκαλιάζει όλα αυτά προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινής ζωής και να κερδίσει την εθνικιστική ψήφο που αυξάνεται δημιουργώντας το όραμα της μεγάλης Αλβανίας .

Όμως δεν είναι μόνο η εσωτερική πολιτική που οδηγεί τον Ράμα να σε επικίνδυνες για την ειρήνη των λαών της Βαλκανικής  επιλογές που ουσιαστικά συνδαυλίζουν  την φωτιά που λίγο θέλει να ανάψει και να θεριέψει μετατρέποντας την Βαλκανική σε πυριτιδαποθήκη που αν εκραγεί θα δημιουργήσει  σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στην  παραπαίουσα οικονομικά  Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο .

Όλο και περισσότερο διεθνείς αναλυτές  επισημαίνουν ότι κυοφορούνται  αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια, με πρώτο υποψήφιο για διάλυση τα Σκόπια, όπου το 30% του πληθυσμού είναι Αλβανοί. Η δημογραφία δείχνει ότι οι μουσουλμάνοι μπορεί να γίνουν πλειοψηφία σε μερικές δεκαετίες. Πιθανή κατάρρευση των Σκοπίων μπορεί να προκαλέσει ντόμινο ένοπλων συγκρούσεων και διαμελισμού στα Βαλκάνια.

Όλα αυτά τα ενθαρρύνει για τους δικούς της λόγους η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δια των πολιτικών του γνωστού  δόγματος  Νταβούτογλου που οραματίζεται μια Τουρκία οικονομική και πολιτική περιφερειακή δύναμη που γεωγραφικά θα ταυτίζεται με τα σύνορα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .

Η ενθάρρυνση  , για να μην πούμε η πολιτική  στήριξη  που προσφέρει η Τουρκία στον Ράμα δεν είναι διόλου τυχαία και βαθμιαία θα εντείνεται αφού ουσιαστικά δημιουργεί τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για αλλαγή του χάρτη της Βαλκανικής .

Δεν είναι άσχετη  αυτών των εξελίξεων  η ανησυχία  των Βρυξελλών καθώς το ευρωπαϊκό όραμα απομακρύνεται από τα Δυτικά Βαλκάνια όλο και περισσότεροι  και ταλαιπωρημένοι οι άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά σε εθνικιστικούς και θρησκευτικούς φανατισμούς.

Μέσα σ΄ αυτήν την εθνική διελκυστίνδα χρειάζεται  συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αναγέννησης που θα αναλάβει την ευθύνη εξόδου από την κρίση , οικονομικής  και παραγωγικής ανασυγκρότησης , κοινωνικής αναδιοργάνωσης , πραγματικής επανίδρυσης του κράτους , ισχυροποίησης  των ενόπλων δυνάμεων  ώστε να εγγυώνται  την ακεραιότητα  της χώρας , χάραξης εθνικής εξωτερικής πολιτικής που θα υπηρετεί το εθνικό συμφέρον  .

Η χώρα και το έθνος χρειάζονται εθνικό όραμα και προσκλητήριο  συμμετοχής στην νέα προσπάθεια   ανασυγκρότησης και αναγέννησης που σημειωτέων δεν είναι ούτε  εύκολη υπόθεση  , ούτε χωρίς ιδρώτα , κόπο και θυσίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο κάτι που μόνο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας  και αναγέννησης μπορεί να εγγυηθεί .

Η ιστορία μας καλεί και οφείλουμε να ανταποκριθούμε  !!!

Αν δεν το κάνουμε θα καταγραφούμε ως η γενιά μια ακόμα εθνικής καταστροφής που πολύ φοβούμαι πως θα ξανακάνει την Ελλάδα τμήμα της νεοοθωμανικής Αυτοκρατορίας .

Ας μην το επιτρέψουμε καθώς το χρωστάμε στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους  αλλά και στους προγόνους  μας που μας παρέδωσαν μια πατρίδα που αποτελεί  οικουμενικό πνευματικό φάρο !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .