«Λύση για το χρέος ή εκλογές!»

admin
admin
25 Σεπτεμβρίου 2016, 09:23

Με τίτλο: «Λύση για το χρέος ή εκλογές!» κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «πιέζει για ρύθμιση εδώ και τώρα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα σε ΗΠΑ, Βερολίνο, τρόικα είναι: «χωρίς ελάφρυνση είναι ανέφικτοι οι στόχοι για ανάπτυξη, πλεόνασμα και έξοδο στις αγορές».

Ακόμη, η Realnews σημειώνει ότι κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως «ενδεχόμενο αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση για το χρέος θα φέρει κάλπες», ενώ αποκαλύπτει τις «γκρίνιες υπουργών σε Τσακαλώτο και Χουλιαράκη για τους χειρισμούς τους στις συνομιλίες με τους δανειστές».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Realnews φιλοξενεί ρεπορτάζ για τη συνάντηση Βελκουλέσκου – Τσακαλώτου κατά τη διάρκεια της οποίας η εκπρόσωπος του ΔΝΤ επεσήμανε: «Το ΔΝΤ θα επιδιώξει εμπροσθοβαρή και χωρίς όρους μείωση του χρέους μέσα στο 2016. Εάν δεν ρυθμιστεί τώρα, μπορεί να φτάσει το 300% έως το 2060».

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας, το οποίο υπογράφει ο Χρηστος Πασαλάρης, έχει τίτλο: «Τρείς σπάνιες ευκαιρίες για συνεννόηση των αρχηγών». Ο Χρ. Πασαλάρης επισημαίνει ότι «αυτές τις μέρες οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν την ευκαιρία να μονιάσουν και να συνεργαστούν σε τρία κορυφαία θέματα, όπως το προσφυγικό, η μείωση του δημοσίου χρέους και οι γερμανικές επανορθώσεις. Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας εθνικής ενότητας και ηρωικής λαϊκής αντίστασης κατά της ξένης κατοχής. Είναι όμως και μήνας εκλογών που δεν αποκλείεται να τις ζητήσει ο πνιγμένος στα λάθη Τσίπρας καθώς έκλεισε χρόνος από τις προηγούμενες, ενθαρρυνόμενος ίσως και από ξένους παράγοντες. Ούτως ή άλλως όμως ο λαός, αυτός ο λαός που πεινούσε επί κατοχής, αυτές τις μέρες πονάει, πολύ περισσότερο βλέποντας την ασχετοσύνη της πολιτικής ηγεσίας στα οδυνηρά προβλήματά του. Αλίμονο δε αν, αντί των σημερινών συλλαλητηρίων με τα πλακάτ και τις ντουντούκες ιδούμε στο Σύνταγμα αυθόρμητα συλλαλητήρια, σιωπηρά μεν αλλά διψασμένα για επαναστατικές αλλαγές…».

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .