Λεωφορεία με Πρόσφυγες βρίσκονται στο Μουργκάνι Καλαμπάκας – Αναμένονται και άλλα λεωφορεία μέχρι το απόγευμα

23 Φεβρουαρίου, 2016 11:56 Επιμέλεια: /

_DSC8739_DCE

Άγνοια δηλώνουν οι τοπικοί παράγοντες για το πώς βρέθηκαν και τι μέλει γενέσθαι για τα 7 λεωφορεία γεμάτα Πρόσφυγες και Μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από το απόγευμα της Δευτέρας στο Μουργκάνι Καλαμπάκας .

Οι 418 επιβαίνοντος κατευθύνονταν προς τα σύνορα όταν οι οδηγοί έλαβαν εντολή να καθυστερήσουν την άφιξη. Τα λεωφορεία συνοδευόμενα από την Αστυνομία είναι παρκαρισμένα λίγο πριν  την γέφυρα    , στο πάρκιν του πρατηρίου και της ταβέρνας και οι επιβαίνοντες διανυχτέρευσαν μέσα σε αυτά.

Ερωτώμενοι οι αρμόδιοι του Δήμου Καλαμπάκας  δηλώνουν άγνοια για το πώς και γιατί βρίσκονται τα συγκεκριμένα λεωφορεία  στο Μουργκάνι. Ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κος Ράντος ανέφερε ότι κανένας δεν ενημέρωσε τον Δήμο Καλαμπάκας για την παρουσία τους , ούτε εζητήθη κάτι από την Δημοτική Αρχή ( τρόφιμα , ρούχα , στέγαση κ.λ.π.).

Οι γενικότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάση αυτή είναι προσωρινή και οι Πρόσφυγες θα αναχωρήσουν για τον τελικό προορισμό που είναι τα σύνορα.

Κάποια παιδάκια των επιβαινόντων χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. Κάποια άλλα χρειάστηκαν γάλα και τρόφιμα και εξυπηρετήθηκαν από Άνδρες της Αστυνομίας που μετέβησαν στην πόλη της Καλαμπάκας και έκαναν την προμήθεια.

Πρίν λίγο κάποιοι μοίρασαν ψωμί  και τρόφιμα και έγινε το αδιαχώρητο ποιός θα πάρει . Ενημερωθήκαμε ότι και οι Αρτοποοί της πόλης ετοιμάζονται να συγκεντρώσουν και να μοιράσουν στους πρόσφυγες αρτοσκευάσματα.

Στον τόπο βρίσκεται και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης που φαίνεται και αυτός να τα έχει χαμένα αφού κανένας δεν του είπε να κανει κάτι για αυτούς τους άμοιρους.

Πάντως και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κος Μιχαλάκης δήλωσε άγνοια για την παρουσία και στάθμευση των λεωφορείων , διερωτώμενος και αυτός τι θα γίνει με τον κόσμο αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των Προσφύγων στο σημείο θα αυξηθεί καθώς αναμένετε να φθάσουν και άλλα λεωφορεία μέχρι το απόγευμα.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.