Λεφτά υπάρχουν: Ποιοι πληρώνουν καθηγητή «φάντασμα» που ζει στη Γερμανία

4 Νοεμβρίου, 2015 07:54 Επιμέλεια: /

xrimata_doseis_aftodioikisi-620x320_DCE

Πανεπιστημιακός γιατρός, επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής, πληρώνεται κανονικά από το ΑΠΘ, παρότι τα δύο τελευταία χρόνια βρίσκεται στη Γερμανία!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο πανεπιστημιακός γιατρός πιέζει τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ ώστε να επιστρέψει στις εφημερίες και μάλιστα με άλλη ειδικότητα ως θωρακοχειρουργός, κι ενώ η υπόθεσή του εκκρεμεί στα ανώτατα δικαστήρια. Οι πρυτανικές Αρχές εδώ και δύο χρόνια έχουν κινήσει όλες τις διαδικασίες για να διακοπεί η μισθοδοσία του, ο ίδιος ωστόσο προσφεύγει συνέχεια στη Δικαιοσύνη και εξακολουθεί να πληρώνεται κανονικά μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του από τον Aρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Σε μας βρίσκεται σε αναστολή κλινικού έργου από το 2011, όταν διακόψαμε τις εφημερίες του, καθώς διαπιστώθηκε ότι απουσίαζε και επιπλέον δεν ήταν εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης», λέει στο «Eθνος» ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης. Προφανώς λόγω απουσίας του στο εξωτερικό είχε αμελήσει τη συνδρομή του στον Ιατρικό Σύλλογο, η διοίκηση του οποίου τον διέγραψε προσωρινά. Αργότερα ωστόσο επανεγγράφηκε με την ειδικότητα του θωρακοχειρουργού.

Εφημερίες

«Στέλνει έγγραφα στο νοσοκομείο ζητώντας να συμμετάσχει στις εφημερίες ως θωρακοχειρουργός, ωστόσο η τοποθέτησή του πρέπει να γίνει από το ΑΠΘ. Οι πανεπιστημιακοί παίρνουν τον μισθό τους από το πανεπιστήμιο και πληρώνονται από τα νοσοκομεία τις εφημερίες. Εμείς δεν μπορούμε να τον τοποθετήσουμε σε εφημερίες, για τον επιπλέον λόγο ότι είναι εγγεγραμμένος ως χειρουργός και όχι ως θωρακοχειρουργός», αναφέρει ο κ. Παντελιάδης.

Στη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ υπάρχουν δύο φάκελοι με έγγραφα και αλληλογραφία με τον συγκεκριμένο πανεπιστημιακό γιατρό, ενώ για το ΑΠΘ η υπόθεση βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα.

«Είναι μια υπόθεση που μας ταλανίζει εδώ και χρόνια. Εχει γίνει ΕΔΕ και έχει παραπεμφθεί τουλάχιστον δύο φορές στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Επίσης χρειάζεται τελεσίδικη απόφαση για να παρέμβει το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο και υπάγονται όλοι οι πανεπιστημιακοί», μας λέει η αναπληρώτρια πρύτανης Ανθρώπινων Πόρων στο ΑΠΘ, Παρασκευή Αργυροπούλου-Πατάκα.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.