Κτηνοτρόφοι και Εκδοροσφαγείς αξιώνουν την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
13 Ιανουαρίου 2016, 08:05

<< Η νυν Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι τα σφαγεία Καλαμπάκας την επόμενη των εκλογών  θα επαναλειτουργούσαν . Όμως αυτό φαίνεται πλέον δύσκολο , έως αδύνατον.  Η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται πλέον στην εκμίσθωση των Σφαγείων Καλαμπάκας ( με ένα μικρό τυπικό μίσθωμα ) σε ιδιώτες. Μάλιστα , κατά τον Δήμαρχο , η υπόθεση θα είχε κλείσει αν δεν υπήρχαν εκλογές και τα χρησμοδοτούμενα προγράμματα δεν πήγαιναν πίσω…>> . Αυτά αναφέρονταν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας τον περασμένο Μάρτιο.

Από τότε δεν υπάρχουν νεότερα (που  να έχουν δημοσιοποιηθεί ) για το που βρίσκεται η υπόθεση των σφαγείων Καλαμπάκας. Η περιβαλλοντική  Μελέτη που είχε αναθέσει ο Δήμος , λογικά θα έπρεπε να είναι έτοιμη και να ξεκινήσει η προσπάθεια ανακατασκευής των.

Το θέμα αναθερμάνθηκε αυτή την φορά από Κτηνοτρόφους που η ταλαιπωρία τους είναι μεγάλη , καθώς όπως είπαν αναγκάζονται να μεταφέρουν τα ζώα τους σε σφαγεία της Πύλης , της Λάρισας και των Τρικάλων για να εξυπηρετηθούν.

Είναι άδικο ανέφεραν , για δύο ζώα να ξοδεύουν 50 ευρώ και περισσότερα , για σφάγια και έξοδα μετακίνησης όταν το κέρδος είναι πολύ μικρότερο.

Κάνουν έκκληση προς τον  Δήμαρχο Καλαμπάκας να ¨ξεπαγώσει¨ το θέμα και να μπει σε τροχιά ανακατασκευή η υπόθεση των Δημοτικών Σφαγείων.

Παρόμοια είναι και η άποψη των εκδοροσφαγέων που εργαζόταν στα σφαγεία και εξασφάλιζαν ένα μεροκάματο για τις οικογένειές τους. Αυτό έχει χαθεί εδώ και 5 χρόνια και η επιβίωσή τους δυσκολεύει.

Μιλώντας στην στήλη μας ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σακελλαρίου ανέφερε ότι επί της δικής του θητείας είχε εξασφαλιστεί η άδεια από το ΚΑΣ για την ανακατασκευή και είχε ανατεθεί η εκπόνηση της Περιβαλλοντικής Μελέτης.

Εμμέσως παραδέχθηκε ότι και επί δικής του θητείας υπήρχε χρονοτριβή , θεωρεί όμως ότι η νυν Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για την επαναλειτουργία των Σφαγείων.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η Κοινωφελή Επιχείρηση που είχε την αρμοδιότητα διαχείρισης  των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπάκας καταργήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν λίγους μήνες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .