Κτηνοτρόφοι και Εκδοροσφαγείς αξιώνουν την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπάκας

13 Ιανουαρίου, 2016 08:05 Επιμέλεια: /

sfageia elegxos 2011 3_DCE

<< Η νυν Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι τα σφαγεία Καλαμπάκας την επόμενη των εκλογών  θα επαναλειτουργούσαν . Όμως αυτό φαίνεται πλέον δύσκολο , έως αδύνατον.  Η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται πλέον στην εκμίσθωση των Σφαγείων Καλαμπάκας ( με ένα μικρό τυπικό μίσθωμα ) σε ιδιώτες. Μάλιστα , κατά τον Δήμαρχο , η υπόθεση θα είχε κλείσει αν δεν υπήρχαν εκλογές και τα χρησμοδοτούμενα προγράμματα δεν πήγαιναν πίσω…>> . Αυτά αναφέρονταν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας τον περασμένο Μάρτιο.

Από τότε δεν υπάρχουν νεότερα (που  να έχουν δημοσιοποιηθεί ) για το που βρίσκεται η υπόθεση των σφαγείων Καλαμπάκας. Η περιβαλλοντική  Μελέτη που είχε αναθέσει ο Δήμος , λογικά θα έπρεπε να είναι έτοιμη και να ξεκινήσει η προσπάθεια ανακατασκευής των.

Το θέμα αναθερμάνθηκε αυτή την φορά από Κτηνοτρόφους που η ταλαιπωρία τους είναι μεγάλη , καθώς όπως είπαν αναγκάζονται να μεταφέρουν τα ζώα τους σε σφαγεία της Πύλης , της Λάρισας και των Τρικάλων για να εξυπηρετηθούν.

Είναι άδικο ανέφεραν , για δύο ζώα να ξοδεύουν 50 ευρώ και περισσότερα , για σφάγια και έξοδα μετακίνησης όταν το κέρδος είναι πολύ μικρότερο.

Κάνουν έκκληση προς τον  Δήμαρχο Καλαμπάκας να ¨ξεπαγώσει¨ το θέμα και να μπει σε τροχιά ανακατασκευή η υπόθεση των Δημοτικών Σφαγείων.

Παρόμοια είναι και η άποψη των εκδοροσφαγέων που εργαζόταν στα σφαγεία και εξασφάλιζαν ένα μεροκάματο για τις οικογένειές τους. Αυτό έχει χαθεί εδώ και 5 χρόνια και η επιβίωσή τους δυσκολεύει.

Μιλώντας στην στήλη μας ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σακελλαρίου ανέφερε ότι επί της δικής του θητείας είχε εξασφαλιστεί η άδεια από το ΚΑΣ για την ανακατασκευή και είχε ανατεθεί η εκπόνηση της Περιβαλλοντικής Μελέτης.

Εμμέσως παραδέχθηκε ότι και επί δικής του θητείας υπήρχε χρονοτριβή , θεωρεί όμως ότι η νυν Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για την επαναλειτουργία των Σφαγείων.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η Κοινωφελή Επιχείρηση που είχε την αρμοδιότητα διαχείρισης  των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπάκας καταργήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν λίγους μήνες.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.