Κρούσμα ελονοσίας στα Τρίκαλα!

admin
admin
17 Αυγούστου 2015, 18:37

Όπως αποκαλύπτει το trikaladay 55χρονος από χωριό κοντά στα Τρίκαλα προσβλήθηκε από ελονοσία, ένα λοιμώδες νόσημα που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Ο 55χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων και οι γιατροί προσπαθούν να διαπιστώσουν την αιτία προσβολής του, αν δηλαδή προέρχεται από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού ή από άνθρωπο που φέρει το νόσημα

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΕΟ η ελονοσία (malaria) είναι λοιμώδες νόσημα που προκαλείται από το παράσιτο «πλασμώδιο» της ελονοσίας και μεταδίδεται κυρίως μέσω δήγματος (τσιμπήματος) μολυσμένου ανωφελούς κουνουπιού (Anopheles). Η ελονοσία ενδημεί σε σχεδόν 100 χώρες, κυρίως της υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας. Στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974, μετά από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης (1946–1960). Έκτοτε, καταγράφονται στην Ελλάδα ετησίως περίπου 20-50 περιστατικά που σχετίζονται -στη μεγάλη τους πλειονότητα- με ταξίδι ή παραμονή σε ενδημική για την ελονοσία χώρα (εισαγόμενα περιστατικά).

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ

trikaladay.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .