Κρατούν ¨Θερμοπύλες¨

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
8 Αυγούστου 2016, 19:36

Σάββατο μεσημέρι 6 Αυγούστου και μετά τις εκδηλώσεις στο Εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κουκουφλί Ασπροποτάμου , κατηφορίσαμε δίπλα από το ποτάμι.

Φτάσαμε στην διασταύρωση προς το χωριό Κρανιά , όπου λειτουργεί  ένα μικρό και όμορφο ταβερνάκι με το όνομα ¨Λα Κόρνο ¨ .

Σταματήσαμε να απολαύσουμε τις νοστιμιές και να πιούμε ένα τσιπουράκι στο όμορφο περιβάλλον που προδιέθετε ξενοιασιά και απομάκρυνση από τα καθημερινά.

Βρήκαμε και άλλους γνωστούς μας , παραθεριστές του χωριού Κρανιά , που προθυμοποιήθηκαν να μας κεράσουν.

Μας σέρβιρε ένας νεαρός που παρ’ ότι το μαγαζί γέμισε μονομιάς , η εξυπηρέτηση ήταν σύντομη και άψογη.

Όλα τα προϊόντα παραγωγή της περιοχής (  που απολαύσαμε δεόντως εγώ και ο φίλος μου ο Γρηγόρης ) , που συνταξιδεύσαμε στον Ασπροπόταμο.

Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό για να φύγουμε , φωνάξαμε τον νεαρό για να πληρώσουμε και να ξεκινήσουμε ωριαίο το ταξίδι της επιστροφής για την Καλαμπάκα.

Ο νεαρός ήλθε στο τραπέζι όχι όμως με τον λογαριασμό αλλά κρατώντας από τον χέρι μια κυρία η οποία κοιτάζοντάς μας χαμογέλασε. Μας συστήθηκε ως Ελένη σύζυγος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού αλλά και φανατική ακροάτρια του Ράδιο Σταγών.

<< Είστε η μόνη μας παρέα τις κρύες ημέρες του Χειμώνα , αλλά και όλο τον καιρό …. και χαιρόμαστε πολύ που σας βλέπουμε από κοντά.. >>,  είπε. Συζητήσαμε κάποια λεπτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή , και μας εξέφρασε την  εγκατάλειψη που νοιώθουν από την Πολιτεία. Πάντως καλές κουβέντες είχαν να πουν για τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη , αλλά μάλλον αρνητική ήταν η άποψή τους για την αντιμετώπιση της περιοχής  από τον Δήμο Καλαμπάκας.

Προθυμοποιήθηκαν να μας κεράσουν το τραπέζι και να μην πληρώσουμε τον λογαριασμό , πράγμα που αρνηθήκαμε ( αν και επέμεναν ) , όχι γιατί είμαστε ακατάδεκτοι αλλά αυτό ήταν το μεροκάματο τους  και θα ήταν άδικο να τους το στερήσουμε.

Μιλήσαμε για λίγο και με τον γιό της Κώστα αλλά και τον Στέφανο Ζαραμπούκα ( σύζυγο της Ελένης)   ψήστη του μαγαζιού και ιδιοκτήτη όπως προαναφέραμε.

Πήραμε τον δρόμο της επιστροφή ενθουσιασμένοι  από τα λεγόμενα της κας Ελένης , μιας γυναίκας που μαζί με την οικογένειά της κρατούν  Θερμοπύλες στην Ελληνική ύπαιθρο.

Περάσαμε από το Μοναστήρι των Δολιανών , ανάψαμε το κεράκι μας , σκεπτόμενοι ότι γνωρίσαμε τρείς Ανθρώπους που μας εντυπωσίασαν.

Κυρία Ελένη , κύριε Στέφανε και Κώστα να είστε πάντα καλά …..

la korno (2) la korno (3) la korno (4) la korno (5) la korno (6)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .