Κρατούν ¨Θερμοπύλες¨

8 Αυγούστου, 2016 19:36 Επιμέλεια: /

la korno (1)

Σάββατο μεσημέρι 6 Αυγούστου και μετά τις εκδηλώσεις στο Εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κουκουφλί Ασπροποτάμου , κατηφορίσαμε δίπλα από το ποτάμι.

Φτάσαμε στην διασταύρωση προς το χωριό Κρανιά , όπου λειτουργεί  ένα μικρό και όμορφο ταβερνάκι με το όνομα ¨Λα Κόρνο ¨ .

Σταματήσαμε να απολαύσουμε τις νοστιμιές και να πιούμε ένα τσιπουράκι στο όμορφο περιβάλλον που προδιέθετε ξενοιασιά και απομάκρυνση από τα καθημερινά.

Βρήκαμε και άλλους γνωστούς μας , παραθεριστές του χωριού Κρανιά , που προθυμοποιήθηκαν να μας κεράσουν.

Μας σέρβιρε ένας νεαρός που παρ’ ότι το μαγαζί γέμισε μονομιάς , η εξυπηρέτηση ήταν σύντομη και άψογη.

Όλα τα προϊόντα παραγωγή της περιοχής (  που απολαύσαμε δεόντως εγώ και ο φίλος μου ο Γρηγόρης ) , που συνταξιδεύσαμε στον Ασπροπόταμο.

Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό για να φύγουμε , φωνάξαμε τον νεαρό για να πληρώσουμε και να ξεκινήσουμε ωριαίο το ταξίδι της επιστροφής για την Καλαμπάκα.

Ο νεαρός ήλθε στο τραπέζι όχι όμως με τον λογαριασμό αλλά κρατώντας από τον χέρι μια κυρία η οποία κοιτάζοντάς μας χαμογέλασε. Μας συστήθηκε ως Ελένη σύζυγος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού αλλά και φανατική ακροάτρια του Ράδιο Σταγών.

<< Είστε η μόνη μας παρέα τις κρύες ημέρες του Χειμώνα , αλλά και όλο τον καιρό …. και χαιρόμαστε πολύ που σας βλέπουμε από κοντά.. >>,  είπε. Συζητήσαμε κάποια λεπτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή , και μας εξέφρασε την  εγκατάλειψη που νοιώθουν από την Πολιτεία. Πάντως καλές κουβέντες είχαν να πουν για τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη , αλλά μάλλον αρνητική ήταν η άποψή τους για την αντιμετώπιση της περιοχής  από τον Δήμο Καλαμπάκας.

Προθυμοποιήθηκαν να μας κεράσουν το τραπέζι και να μην πληρώσουμε τον λογαριασμό , πράγμα που αρνηθήκαμε ( αν και επέμεναν ) , όχι γιατί είμαστε ακατάδεκτοι αλλά αυτό ήταν το μεροκάματο τους  και θα ήταν άδικο να τους το στερήσουμε.

Μιλήσαμε για λίγο και με τον γιό της Κώστα αλλά και τον Στέφανο Ζαραμπούκα ( σύζυγο της Ελένης)   ψήστη του μαγαζιού και ιδιοκτήτη όπως προαναφέραμε.

Πήραμε τον δρόμο της επιστροφή ενθουσιασμένοι  από τα λεγόμενα της κας Ελένης , μιας γυναίκας που μαζί με την οικογένειά της κρατούν  Θερμοπύλες στην Ελληνική ύπαιθρο.

Περάσαμε από το Μοναστήρι των Δολιανών , ανάψαμε το κεράκι μας , σκεπτόμενοι ότι γνωρίσαμε τρείς Ανθρώπους που μας εντυπωσίασαν.

Κυρία Ελένη , κύριε Στέφανε και Κώστα να είστε πάντα καλά …..

la korno (2) la korno (3) la korno (4) la korno (5) la korno (6)

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.