Κώστας Φαμίσης – Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ.Γεώργιο Σταθάκη

admin
admin
24 Οκτωβρίου 2015, 17:11

Η επιτροπή τουρισμού ΠΑΣΟΚ , ( όπου συμμετέχει και ο συμπολίτης μας κ. Φαμίσης Κώστας , πολιτευτής ΠΑΣΟΚ ), υπηρετώντας το θεσμικό της ρόλο κατέθεσε στις 22.10.2015 το παρακάτω έγγραφο, δια του συντονισθεί βουλευτή κ. Κωσταντινόπουλο Οδυσσέα:

ΠΡΟΣ: Tον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ.Γεώργιο Σταθάκη. με
ΘΕΜΑ: «Επαναλειτουργία των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων»

Κύριε Υπουργέ,

Σε πρόσφατη συνάντησή με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, ενημερωθήκαμε για την αγωνία των εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού σχετικά με την εκπαίδευση και κατάρτιση τους. Ως γνωστόν, η λειτουργία της μετεκπαίδευσης για τα τουριστικά επαγγέλματα προβλέπεται από τους ν. 1077/80 και 3105/03, επηρεάζοντας θετικά την οργάνωση του τουρισμού μας, αναβαθμίζοντας την κουλτούρα και τη νοοτροπία εξυπηρέτησης των πελατών, βελτιώνοντας και αναπτύσσοντας τα προσόντα των εργαζομένων, και συνακολούθως, διασφαλίζοντας γι’ αυτούς επαγγελματικά δικαιώματα.
Ο περιορισμός λειτουργίας των τμημάτων Μετεκπαίδευσης σε μόλις τέσσερις πόλεις πανελλαδικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο), αποδυναμώνει την κατάρτιση των επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και υπονομεύει συνολικά την ανάπτυξη των τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.
Δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή πλούτου για την πατρίδα μας ακόμη και στη σημερινή εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία, αλλά και ότι είναι οι επαγγελματίες του που αποτελούν τους κατεξοχήν φορείς της ποιότητάς του, θεωρούμε πως η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του τουριστικού τομέα, η εκπαίδευση και κατάρτισή του και η άμεση επαναλειτουργία των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης πρέπει να αποτελέσουν επείγουσα προτεραιότητα του Υπουργείου. Τέλος, η φημολογία για τυχόν κατάργηση των τμημάτων αυτών μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Ποιες ενέργειες σχεδιάζει για την άμεση επαναλειτουργία των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  • ΟΧΙάς

    Τι να την κάνουμε την μετεκπαίδευση την στιγμή που τα ξενοδοχεία απασχολούν αλλοδαπούς κυρίως από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
    Οι οποίοι εργάζονται για τη θερινή περίοδο σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με ημερήσιες αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ.
    Αυτό συμβαίνει κατ’ εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας που επιτρέπει την απασχόληση μαθητευόμενων, όπως τύποις θεωρούνται οι αλλοδαποί εργαζόμενοι.
    Πρακτικά, όμως, καλύπτουν θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς οι επιχειρηματίες εξασφαλίζουν μ΄ αυτόν τον τρόπο φθηνό εργατικό δυναμικό.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .