Κώστας Αγοραστός από την Καλαμπάκα για την Γέφυρα της Διάβας – Φωνές και υποσχέσεις ακούσαμε πολλές – Χρήματα όμως δεν έφεραν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Απριλίου 2016, 20:02

Δεν πρόκειται παρανομήσουμε και να κάνουμε διάβαση μέσα στο ποτάμι

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν λίγο από την Καλαμπάκα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από το Γραφείο του δημάρχου Καλαμπάκας.

Το θέμα της συνέντευξης αφορούσε κυρίως την Γέφυρα της Διάβας και η μεγάλη προσπάθεια που έγινε και γίνεται για να ξεκινήσει η ανακατασκευή της.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης προλόγισε τον κο Αγοραστό λέγοντας πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπά την περιοχή και  κάποια στιγμή θα πρέπει να τιμηθεί με το κλειδί της πόλης.

Ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας ότι όλοι μας πρέπει να ανατάξουμε την οικονομία και την κοινωνία , για να πάει μπροστά η πατρίδα μας.

Γέφυρα Διάβας

<< … Πολλά λέγονται , πολλά υποσχέθηκαν , πολλοί έτρεξαν …… χρήματα όμως δεν ήλθαν και το Βάρος έπεσε και πάλι στην Περιφέρεια …>> , ήταν τα λόγια του Κώστα Αγοραστού.

Βέβαια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Βουλευτές του Νομού , αλλά δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνέχισε λέγοντας ότι με συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας και των Υπηρεσιών καταγράψαμε και μελετήσαμε το πρόβλημα , ώστε να είμαστε έτοιμοι. Είχαμε λάβει υπόσχεση από του Βουλευτές για χρήματα από το ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά τα χρήματα δεν ήλθαν.

Καταθέσαμε ως Περιφέρεια πρόταση στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , στείλαμε όλα τα έγγραφα και με συνεργασία των με τους Υφ/ργό Οικονομίας κο Αλέξη Χαρίτση  και  Γενικό Γραμματέα Ανάπτυξης Παναγιώτη Κορκολή το έργο εντάχθηκε πλέον στο πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών με κονδύλι 4,6 εκατομμύρια ευρώ.

Μόλις δοθεί έγκριση αύξησης ορίου πληρωμών , είμαστε έτοιμοι είπε , να δημοπρατήσουμε το έργο και τα χρήματα θα δίδονται ανάλογα με τις εργασίες.

Ο κος Αγοραστός άφησε αιχμές εναντίων αυτών που πέρασαν τον αγωγό Αποχέτευσης της Διάβας δίπλα από την Γέφυρα χωρίς να ρωτήσουν κανέναν , αλλά και για όσους επέτρεψαν να γίνουν αμμοληψίες αυθαίρετα. Είπε ότι και για τις δύο υποθέσεις η Δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει προανάκριση και αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο κατασκευής πρόσβασης μέσα από το ποτάμι

Ο Περιφερειάρχης σε ερώτηση της στήλης μας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας πρόσβασης μέσα από το ποτάμι . <<….είναι παράνομο και ανασφαλές . Λεονταρισμοί και Παληκαρισμοί δεν χωρούν γιατί σε ενδεχόμενο ατυχήματος οι ευθύνες είναι μεγάλες >> , ανέφερε.

Είπε ότι κατανοεί την ταλαιπωρία των κατοίκων της Διάβας και των υπόλοιπων χωριών , αλλά πρέπει να κάνουν υπομονή έως ότου αποκατασταθεί η Γέφυρα , και για τον λόγο αυτό ο ίδιος έχει δώσει μεγάλη προτεραιότητα.

Ο κος Αγοραστός  αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στην περιοχή που ο προϋπολογισμός τους ξεπερνάει τα 45 εκατομμύρια ευρώ και κατέθεσε πίνακα των έργων αυτών.

Αναφέρθηκε στον αγώνα που έχει κάνει για την αναβάθμιση της Σιδηροδρομικής Γραμμής στην Θεσσαλία , ένα έργο προϋπολογισμού 52 εκατομμυρίων , ποσό που έχει δεσμεύσει από το ΕΣΠΑ.

Εξετάζουμε σοβαρά τον φάκελο και την μελέτης της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Καλαμπάκας και θα την αξιολογήσουμε ανάλογα.

Έκλεισε στέλνοντας ευχές σε όλους για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Στην συνέντευξη παραβρίσκονταν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι.

Πίνακας έργων
1 2 3 4

agorastos gefyra synentefxi (23) agorastos gefyra synentefxi (22) agorastos gefyra synentefxi (21) agorastos gefyra synentefxi (20) agorastos gefyra synentefxi (19) agorastos gefyra synentefxi (18) agorastos gefyra synentefxi (17) agorastos gefyra synentefxi (16) agorastos gefyra synentefxi (15) agorastos gefyra synentefxi (14) agorastos gefyra synentefxi (13) agorastos gefyra synentefxi (12) agorastos gefyra synentefxi (11) agorastos gefyra synentefxi (10) agorastos gefyra synentefxi (9) agorastos gefyra synentefxi (8) agorastos gefyra synentefxi (7) agorastos gefyra synentefxi (6) agorastos gefyra synentefxi (5) agorastos gefyra synentefxi (4) agorastos gefyra synentefxi (3) agorastos gefyra synentefxi (2) agorastos gefyra synentefxi (1) agorastos gefyra synentefxi (24)

  • Mme Cassoulet

    Τον κ. Αγοραστό να του δώσουμε το κλειδί της πόλης, εσένα δήμαρχε άμα τελειώσει η θητεία σου θα σου δώσουμε το αλυσοπρίονο της πόλης.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .