Κορονοϊός: 11 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Έφτασαν συνολικά τα 84 – Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

admin
admin
9 Μαρτίου 2020, 17:31

Στα 84 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας 11 νέα κρούσματα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, από τους 84, οι 81 είναι Έλληνες και τρεις ξένοι. Συνολικά 56 άτομα συνδέονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν στο γκρουπ και 9 είναι οι επαφές τους που νόσησαν.

Από τους 84, 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό περιστατικό τον 66χρονο οποίος νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. 57 άνθρωποι είναι σε απομόνωση στην οικία τους.

Τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό έκθεσης, που σημαίνει ότι μιλάμε για κρούσματα «ορφανά».

«Η διαδικασία επιδημιολογικής διερεύνησης και ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας:

1. Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδίων και συγχρωτισμού οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. (Ασθενείς άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, με σακχαρώδη διαβήτη και με χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής).

2. Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του μη απαραίτητου επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.

3. Πρόβλεψη από τον ΕΟΠΥΥ για ανανέωση της συνταγογράφησης για ασθενείς με χρόνια νοσήματα ως και 30 Ιουνίου

4. Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1000 άτομα, όπως και του ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

5. Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, στις οποίες Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης και ως παράδειγμα ανέφερε τα δημοτικά συμβούλια.

Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένουμε, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο και την υπόλοιπη Ευρώπη, περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, ακόμη και κρουσμάτων όπως αυτά τα τέσσερα που ανέφερα, στα οποία δεν προσδιορίζεται σαφής πηγή έκθεσης, υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

enikos.gr

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .