Κορομηλιά Καλαμπάκας – Η αετοφωλιά της Πίνδου ( Βίντεο από την εναέρια κάμερα του Stagonnews.gr )

24 Μαΐου, 2016 21:23 Επιμέλεια: /

koromilia

Η Κορομηλιά είναι  ορεινός  Παραθεριστικός  Οικισμός του   νομού Τρικάλων.  Είναι χτισμένη σε  υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές  της  νότιας Πίνδου.

Η Κορομηλιά ανήκει στον Δήμο Καλαμπάκας και σύμφωνα με  την απογραφή του 2001 δεν έχει κανένα κάτοικο. Από την  περιοχή διέρχεται το διεθνές μονοπάτι Ε4. Το χωριό διαθέτει  δυο εκκλησιαστικούς ναούς αφιερωμένους στην Αγία  Παρασκευή , ο ένας εκ των οποίων άνω των 100 αιτών. Υπάρχει επίσης ένα κοινοτικό κατάστημα που λειτούργει κατά  την καλοκαιρινή περίοδο.

Το τοπίο αποτελείται από ελατόδασος νεαρής  ηλικίας στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Το χωριό γιορτάζει στις 26 Ιουλίου (Αγία  Παρασκευή) αλλά και στις 15 Αυγούστου.

Προσεγγίζεται από τον επισκέπτη με τη  βοήθεια επαρχιακού δρόμου (6 χιλ άσφαλτος,  1,5χιλ χωματόδρομος) ο οποίος έχει την αρχή  του στο χωριό Διάβα (3 χιλ από την  Καλαμπάκα) και είναι σε φάση συνεχούς  βελτίωσης έως την πλήρη ολοκλήρωση του.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.