Κοντά στους πρόσφυγες και ο Δήμος Τρικκαίων

23 Φεβρουαρίου, 2016 17:40 Επιμέλεια: /

Χωρίς τίτλο

Ο Δήμος Τρικκαίων αναφορικά με το θέμα των Σύρων προσφύγων που ανέκυψε στον γειτονικό Δήμο Καλαμπάκας, τονίζει ότι:
– Από την πρώτη στιγμή υπήρξε έντονο ενδιαφέρον. Σήμερα το πρωί έγινε επικοινωνία ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρήστο Σινάνη, με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και με τον τρικαλινό βουλευτή κ. Χρήστο Σιμορέλη.
– Ο Δήμος Τρικκαίων κινητοποιήθηκε με τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ο πολιτικός προϊστάμενος της οποίας, αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Αναστασίου, μετέβη στη θέση «Μουργκάνι», όπου βρίσκονται οι περίπου 500 Σύροι πρόσφυγες.
– Επίσης, άμεσα υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων. Βάσει αυτής, υπήρξε μέριμνα για αποστολή τροφίμων, μέσω του Συλλόγου Αρτοποιών, το Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη» αλλά και συγκεκριμένων φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου (αντιβηχικά, αντιπυρετικά, αναλγητικά).
– Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το μεσημέρι (22-2-16), σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, έγινε σοβαρός και εμπεριστατωμένος διάλογος αναφορικά με το όλο ζήτημα.
– Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έλαβε την εξουσιοδότηση από τις πτέρυγες τους Σώματος, για διαχείριση του ζητήματος.
– Αυτό που κυριαρχεί άμεσα, είναι το ζήτημα της διανυκτέρευσης των προσφύγων, σε σχέση και με τον χρόνο παραμονής τους στην περιοχή.
– Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων είναι έτοιμος να βοηθήσει – όπως ήδη πράττει εξάλλου -, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, απαιτείται η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και όχι οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες.

Από τογ ραφείο Τύπου

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.