Κοντά στους πρόσφυγες και μετανάστες η Επιτροπή Ειρήνης Τρικαλων

19 Μαρτίου, 2016 13:50 Επιμέλεια: /

Χωρίς τίτλο

Στη δύσκολη πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται με τους χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται κατά κύματα στη χώρα μας, την ανακήρυξη της Ελλάδας σε χώρα εγκλωβισμού προσφύγων, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη σήμανε πανελλαδικό αγωνιστικό συναγερμό των δυνάμεων του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων άμεσα συγκέντρωσε υλικό (κυρίως εσώρουχα και κάλτες) που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Φρούριο Τρικάλων και σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν μέλη της Γραμματείας το απόγευμα της Παρασκευής φρόντισαν να μοιραστούν αυτά σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά με βάση τις ανάγκες του καθενός. Όλοι μας καλοδέχτηκαν και ευχαρίστησαν για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία όσο και την προσπάθεια που γίνεται από τις ταξικές δυνάμεις  ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την ελληνική εμπλοκή και των εγκλωβισμό χιλιάδων κατατρεγμένων – από πολέμους, φτώχεια, ανεργία – στη χώρα μας. Απαιτούμε την άμεση στήριξή τους, φιλοξενία , περίθαλψη και αποκρούουμε κάθε κίνηση ρατσισμού-ξενοφοβίας-καταστολής, κερδοσκοπίας – εκμετάλλευσης σε βάρος τους.

Θα αντιπαλέψουμε τα σχέδια για τις υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις και πολεμικές υποδομές για τη στήριξη των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Καλούμε όλες τις Επιτροπές Ειρήνης, όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, σε εγρήγορση και επαγρύπνηση απέναντι στα σχέδια της ελληνικής εμπλοκής και τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Ταυτόχρονα ανταποκρινόμαστε στο δυναμικό και μαζικό κάλεσμα των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ  και συμπαραστέκεται αγωνιστικά στην πάλη για την απόκρουση του σχεδίου – λαιμητόμου για τις εργατικές κατακτήσεις στην Ασφάλιση, σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων η νέα πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ με τίτλο “Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας”.

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.