Κλείνουν αύριο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ενόψει Πανελληνίων

admin
admin
10 Μαΐου 2016, 20:44
Αύριο,  σταματούν τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας, τα οποία όμως πρακτικά έχουν… κλείσει από τις 22 Απριλίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις εφέτος ξεκινούν στις 16 Μαΐου και οι μαθητές των λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα ουσιαστικά γύρισαν στα σχολεία για τρεις ημέρες.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν εφέτος στις 16 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιστροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας έχει αλλάξει (έπειτα από προσωπικό του αίτημα) και τον αντικατέστησε η μέχρι πέρυσι αντιπρόεδρος της επιτροπής, έμπειρη φιλόλογος.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν πριν από τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισε την ερχομένη εβδομάδα την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων με θέμα τις κινητοποιήσεις του κλάδου. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Πάντως, όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας:

  • Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του β’ τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα που είναι Γενικά Λύκεια. Αν κρίνεται αναγκαίο για την αντικειμενική διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως εξεταστικά κέντρα σχολικά συγκροτήματα, στα οποία στεγάζονται Γενικά Λύκεια. Τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
  • Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων είναι τρίωρη, εκτός αν, σε ειδικές περιπτώσεις, ορίζεται διαφορετικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ).
  • Οι πανελλαδικές εξετάσεις διενεργούνται στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων ενώπιον δύο επιτηρητών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .