Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

22 Μαΐου, 2015 08:05 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

***Στη σκιά των βράχων

_Ζου ζού , τσίτς φάτς ; Ακούστηκε μια φωνή πάνω απ΄το κεφάλι του .

_Γκίνι , μούλλλλ…..,  μα τι λέω ο άνθρωπος … , βρε τι έπαθα ου μαύροσμ , ιγώ ένας Χασιώτς  και μάλιστα Χασιωτάρχης , να απαντάου  βλάϊχκα ; Ελληνικά βρε…εεεε , απάντησε ο Μπάμπης Ζούζουλας ρίχνοντας μια μούντζα στην αφεντιά του   .

_Γιατί  του τσιτς φατς , δεν είνι ελληνικά ;

_Ελληνικά   είνι , ούτι κουβέντα ,   αλλά βλάϊχκα ελληνικά , απάντησε ο Μπάμπης σηκώνοντας το κεφάλι απ΄ τα χαρτιά του .

_Μπαμπίνο , τι είνι αυτά τα χαρτιά και τα κοιτάς έτσι ;  Ρώτησε ο Χασιώτης επισκέπτης .

_Αγαπητέ  , θελτς  τίποτα γιατί έχω χίλις δλιές να κάνω βλέπς αντάμωμα είνι αυτό  , δεν είνι παίξι γέλασι ;  Τι να προυτουκάντζ ; Ημερίδες να κάντζ , φαί  να φκιάσι , ή να μάθτς  τα τραγούδια ;

_Κοίτα να είνι μιγαλούτσικις  μαναχά , τον έκοψε ο Χασιώτης .

_Ποιες  να είνι μιγαλούτσκις ; Ρώτησε ο Μπάμπης .

_Για τσ μιρίδις λέου , κοίτα να είνι λίγου πιανούμινις , μη γίνουμι κι ριζίλι ;

_Δεν κατάλαβα ,  ποιες μιρίδις ;

_Ισί δεν είπις ότι ετοιμάζι τς μιρίδις ;

_Α καλά , το γνωστό πρόβλημα με την μοκέτα και την μακέτα , κατάλαβα , σιγομουρμούρισε ο Μπάμπης .

_Δεν  ξέρου για ποιες μουκέτις λες  αλλά ιγώ λέου για τς μιρίδις με την μανέστρα στου αντάμωμα την Κυριακή . Να προυσέξ , να είνι πιανούμενις , μη μας περάσν για ντυπ για ντυπ ;

_Τήρα , πατριώτι . Ιγώ μιλάου για την ημερίδα όχι για την μερίδα ;

_Κι γω για την μιρίδα μιλάου .

 

_Ισύ λες για την μερίδα , όχι για την ημερίδα .

_Μπάμπη , ίσι καλά ;

_ Μια χαρά , γιατί ;

_Μα τι παλαβουμάρις είνι αυτές απ΄λες ;

_Τώρα  , τι να  που ; Άρι δίκιου  .

_Αν θα είνι  πιανούμενις οι μιρίδις , τι ,τι να πεις .

_Το χαβά  του αυτός , κόλλησε  με τις μερίδες , σιγοψιθύρισε ο Μπάμπης .

_Βρε αδερφέ , μη ψειρίζουμε  την μαϊμού . Πες , θα είνι πιανούμενις  ;

_Κοίτα , πατριώτι ; Συμπέρασμα δε βγάζουμι αλλά ικίνου που μπουρού να σι που είνι να πάρς  κουτάλι .

_Κατάλαβα , θα πέσει φασολάδα στο αντάμωμα .

_Ευτυχώς το κατάλαβε Παναγιάμ , αναφώνησε ο Μπάμπης .

 

    Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Καλή , πολύ καλή , η πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του οδικού κυκλώματος Μετεώρων  τόσο επί της ουσίας , μια και μαζεύτηκαν τρία φορτηγά σκουπίδια , όσο και από άποψης μηνυμάτων .

Πάντως ένα από τα αξιοσημείωτα της επιχείρησης καθαρισμού ότι μια ομάδα περισυνέλεξε μια σακούλα κέρματα που κάποιοι , λόγω της μηδαμινής αξίας  τους  προφανώς , την πέταξαν σε μια συστάδα δένδρων .

Να δούμε τι άλλο θα δουν τα ματάκια  μας ακόμα !!!

……………………………………………………..

*Αντιδρούν οι Σαρακνιώτες στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής βιοαερίου και καλά κάνουν αφού ουδείς τους εγγυάται  για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις .

Πάντως τόσο ο δήμαρχος , όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής  αντιπολίτευσης  Δημήτρης Σακελλαρίου , αλλά και η Περιστέρα Χαρτοπούλου ,  τόνισαν αμφότεροι πως η περιοχή δεν ενδείκνυται  για τέτοιες μονάδες .

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως επικεντρώνεται  το ενδιαφέρον  εγκατάστασης τέτοιων  μονάδων  στην Περιοχή της Σαρακίνας . Μέλι έχει η περιοχή ,  για χρυσό ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Που λέτε φίλοι  μου αγαπημένοι , οι εθελοντές που αναπτύχθηκαν στο οδικό κύκλωμα Μετεώρων για να περισυλλέξουν  σκουπίδια , δεν έπρεπε να φυλαχτούν από τα αυτοκίνητα αλλά και από τα μαντρόσκυλα κτηνοτρόφου που βρήκε την μέρα και την ώρα να βγάλει το κοπάδι του για βοσκή .

Αλλά θα μου πείτε ότι εδώ πριν καιρό μπήκαν γελάδες σε μοναστήρι , οι κατσίκες μας πείραξαν ; Μήπως πια πρέπει να τεθεί το θέμα απαγόρευσης της βοσκής και της θήρας στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων  ;

……………………………………………….

*Για  τον τίτλο του Χασιωτάρχη ερίζουν  , όπως άκουσα , ο Μπάμπης Ζούζουλας και ο Αντιδήμαρχος περιφέρειας  , Ανδρέας Καλτσούδας .

Τα επιχειρήματα εκατέρωθεν ; Ο μεν Ανδρέας καταθέτει τον αριθμό των ψήφων που είναι πράγματι μεγάλος και ο Μπάμπης ότι είναι ο άνθρωπος που από την γέννηση του θεσμού του Ανταμώματος είναι αυτός  που το παρουσιάζει .

Αγαπητοί μου , λύση υπάρχει και είναι απλή  : ο ένας πολιτικός  Χασιωτάρχης και ο άλλος πολιτιστικός !!!

***Εξ’ απορρήτων

*Δεν ξέρω τι ψιθύρισε στο αυτί του προέδρου Καστρακίου Περικλή Γιάννη ο Αντιπεριφεριάρχης Χρήστος Μιχαλάκης κατά την  τελετή των εγκαινίων του μουσείου φυσικής ιστορίας και μανιταριών το περασμένο Σάββατο , αλλά από εκείνη την ώρα ο Περικλής «πάγωσε» το χαμόγελο στο πρόσωπό του .

Στην ερώτηση ποιο είναι το ευχάριστο που του ανακοίνωσε ο Μιχαλάκης , η απάντηση ήταν ότι «τσίμπησε» ακόμα ένα έργο ορκίζοντάς  μου να μην το αποκαλύψω .

Πρόεδρε , άμα λες σε δημοσιογράφο να μην αποκαλύψει την είδηση , είναι σα να τον εκτελείς !!!

………………………………………….

 

*Τελικά λέμε ότι τα ξέρουμε όλα , ή , εν πάση περιπτώσει πολλά από το τοπικό πολιτικό παρασκήνιο  , αλλά τελικά μάλλον δεν ξέρουμε τίποτα .

Αν σας ρωτούσαν τι συνδέει τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Γιαννάκο  , τον Μπάμπη Ζούζουλα και τον Περικλή Γιάννη , τι θα απαντούσατε ;

Λοιπόν , για να μην κουράζεστε σας λέω ότι στο πάλαι ποτέ παρελθόν ήταν συμμαθητές και μάλιστα στο ίδιο , ή στο δίπλα θρανίο .

Πάντως ο Γιαννάκος από εκείνη την εποχή έχει να θυμάται τα σκουντήματα του Μπάμπη .

Πειραχτήρι , δηλαδή ο Μπάμπης ;

***Είπαν

( για την δράση καθαρισμού οδικού δικτύου Μετεώρων)

«…Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την δράση καθαρισμού του οδικού δικτύου Μετεώρων..» .

Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για το θέμα μείωσης  μισθώματος μείωσης κυλικείου )

«…το θέμα αυτό το φέρατε έντεκα φορές για συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ξαναφέρατε . Εμείς λέμε ναι στην μείωση  …»

Δημήτρης Σακελλαρίου

(επικεφαλής αξιωματικής Αντιπολίτευσης)

 

( για την αντιμετώπιση των προβλημάτων )

«…Εμείς δεν πάμε σε δικηγόρους να λύσουμε προβλήματα .Τα λύνουμε εκ των ενόντων …».

Χρήστος  Σινάνης

(Δήμαρχος)

 ***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Νίκο Μπαντανίκα (κτηνοτρόφο Κλεινοβος) : Περίμενα κι΄ εγώ να σηκωθεί γκλίτσα , αλλά εσείς μόνο φιλιά που δεν ανταλλάξατε με τον δημοτικούς μας άρχοντες .

ΠΡΟΣ Στέργιο Τσιαντούλα (Αντιδήμαρχο Καθαριότητας ): Στέργιο , αν κατάλαβα καλά από όσα είπες για τον προκάτοχός  σου , μάλλον θέτεις θέμα λειτουργίας αντιπολίτευσης .

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (σύμβουλο Καστρακίου): Φίλε , κάνε  και καμιά περαντζάδα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου .

ΠΡΟΣ Αντώνη Καραμήτρο (πρόεδρο Κορυδαλλού): Είχες δεν είχες μονοπώλησες  πάλι την συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου με τις φωτο από το χωριό .

ΠΡΟΣ Σωτήρη Παπαχρήστο (Δημοτικό Σύμβουλο ): Άκουσα για άφιξη Γιώργου στην Καλαμπάκα . Αληθεύει ;

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.