Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
22 Μαΐου 2015, 08:05

***Στη σκιά των βράχων

_Ζου ζού , τσίτς φάτς ; Ακούστηκε μια φωνή πάνω απ΄το κεφάλι του .

_Γκίνι , μούλλλλ…..,  μα τι λέω ο άνθρωπος … , βρε τι έπαθα ου μαύροσμ , ιγώ ένας Χασιώτς  και μάλιστα Χασιωτάρχης , να απαντάου  βλάϊχκα ; Ελληνικά βρε…εεεε , απάντησε ο Μπάμπης Ζούζουλας ρίχνοντας μια μούντζα στην αφεντιά του   .

_Γιατί  του τσιτς φατς , δεν είνι ελληνικά ;

_Ελληνικά   είνι , ούτι κουβέντα ,   αλλά βλάϊχκα ελληνικά , απάντησε ο Μπάμπης σηκώνοντας το κεφάλι απ΄ τα χαρτιά του .

_Μπαμπίνο , τι είνι αυτά τα χαρτιά και τα κοιτάς έτσι ;  Ρώτησε ο Χασιώτης επισκέπτης .

_Αγαπητέ  , θελτς  τίποτα γιατί έχω χίλις δλιές να κάνω βλέπς αντάμωμα είνι αυτό  , δεν είνι παίξι γέλασι ;  Τι να προυτουκάντζ ; Ημερίδες να κάντζ , φαί  να φκιάσι , ή να μάθτς  τα τραγούδια ;

_Κοίτα να είνι μιγαλούτσικις  μαναχά , τον έκοψε ο Χασιώτης .

_Ποιες  να είνι μιγαλούτσκις ; Ρώτησε ο Μπάμπης .

_Για τσ μιρίδις λέου , κοίτα να είνι λίγου πιανούμινις , μη γίνουμι κι ριζίλι ;

_Δεν κατάλαβα ,  ποιες μιρίδις ;

_Ισί δεν είπις ότι ετοιμάζι τς μιρίδις ;

_Α καλά , το γνωστό πρόβλημα με την μοκέτα και την μακέτα , κατάλαβα , σιγομουρμούρισε ο Μπάμπης .

_Δεν  ξέρου για ποιες μουκέτις λες  αλλά ιγώ λέου για τς μιρίδις με την μανέστρα στου αντάμωμα την Κυριακή . Να προυσέξ , να είνι πιανούμενις , μη μας περάσν για ντυπ για ντυπ ;

_Τήρα , πατριώτι . Ιγώ μιλάου για την ημερίδα όχι για την μερίδα ;

_Κι γω για την μιρίδα μιλάου .

 

_Ισύ λες για την μερίδα , όχι για την ημερίδα .

_Μπάμπη , ίσι καλά ;

_ Μια χαρά , γιατί ;

_Μα τι παλαβουμάρις είνι αυτές απ΄λες ;

_Τώρα  , τι να  που ; Άρι δίκιου  .

_Αν θα είνι  πιανούμενις οι μιρίδις , τι ,τι να πεις .

_Το χαβά  του αυτός , κόλλησε  με τις μερίδες , σιγοψιθύρισε ο Μπάμπης .

_Βρε αδερφέ , μη ψειρίζουμε  την μαϊμού . Πες , θα είνι πιανούμενις  ;

_Κοίτα , πατριώτι ; Συμπέρασμα δε βγάζουμι αλλά ικίνου που μπουρού να σι που είνι να πάρς  κουτάλι .

_Κατάλαβα , θα πέσει φασολάδα στο αντάμωμα .

_Ευτυχώς το κατάλαβε Παναγιάμ , αναφώνησε ο Μπάμπης .

 

    Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Καλή , πολύ καλή , η πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του οδικού κυκλώματος Μετεώρων  τόσο επί της ουσίας , μια και μαζεύτηκαν τρία φορτηγά σκουπίδια , όσο και από άποψης μηνυμάτων .

Πάντως ένα από τα αξιοσημείωτα της επιχείρησης καθαρισμού ότι μια ομάδα περισυνέλεξε μια σακούλα κέρματα που κάποιοι , λόγω της μηδαμινής αξίας  τους  προφανώς , την πέταξαν σε μια συστάδα δένδρων .

Να δούμε τι άλλο θα δουν τα ματάκια  μας ακόμα !!!

……………………………………………………..

*Αντιδρούν οι Σαρακνιώτες στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής βιοαερίου και καλά κάνουν αφού ουδείς τους εγγυάται  για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις .

Πάντως τόσο ο δήμαρχος , όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής  αντιπολίτευσης  Δημήτρης Σακελλαρίου , αλλά και η Περιστέρα Χαρτοπούλου ,  τόνισαν αμφότεροι πως η περιοχή δεν ενδείκνυται  για τέτοιες μονάδες .

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως επικεντρώνεται  το ενδιαφέρον  εγκατάστασης τέτοιων  μονάδων  στην Περιοχή της Σαρακίνας . Μέλι έχει η περιοχή ,  για χρυσό ;

***Σοβαρά και εύθυμα

*Που λέτε φίλοι  μου αγαπημένοι , οι εθελοντές που αναπτύχθηκαν στο οδικό κύκλωμα Μετεώρων για να περισυλλέξουν  σκουπίδια , δεν έπρεπε να φυλαχτούν από τα αυτοκίνητα αλλά και από τα μαντρόσκυλα κτηνοτρόφου που βρήκε την μέρα και την ώρα να βγάλει το κοπάδι του για βοσκή .

Αλλά θα μου πείτε ότι εδώ πριν καιρό μπήκαν γελάδες σε μοναστήρι , οι κατσίκες μας πείραξαν ; Μήπως πια πρέπει να τεθεί το θέμα απαγόρευσης της βοσκής και της θήρας στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων  ;

……………………………………………….

*Για  τον τίτλο του Χασιωτάρχη ερίζουν  , όπως άκουσα , ο Μπάμπης Ζούζουλας και ο Αντιδήμαρχος περιφέρειας  , Ανδρέας Καλτσούδας .

Τα επιχειρήματα εκατέρωθεν ; Ο μεν Ανδρέας καταθέτει τον αριθμό των ψήφων που είναι πράγματι μεγάλος και ο Μπάμπης ότι είναι ο άνθρωπος που από την γέννηση του θεσμού του Ανταμώματος είναι αυτός  που το παρουσιάζει .

Αγαπητοί μου , λύση υπάρχει και είναι απλή  : ο ένας πολιτικός  Χασιωτάρχης και ο άλλος πολιτιστικός !!!

***Εξ’ απορρήτων

*Δεν ξέρω τι ψιθύρισε στο αυτί του προέδρου Καστρακίου Περικλή Γιάννη ο Αντιπεριφεριάρχης Χρήστος Μιχαλάκης κατά την  τελετή των εγκαινίων του μουσείου φυσικής ιστορίας και μανιταριών το περασμένο Σάββατο , αλλά από εκείνη την ώρα ο Περικλής «πάγωσε» το χαμόγελο στο πρόσωπό του .

Στην ερώτηση ποιο είναι το ευχάριστο που του ανακοίνωσε ο Μιχαλάκης , η απάντηση ήταν ότι «τσίμπησε» ακόμα ένα έργο ορκίζοντάς  μου να μην το αποκαλύψω .

Πρόεδρε , άμα λες σε δημοσιογράφο να μην αποκαλύψει την είδηση , είναι σα να τον εκτελείς !!!

………………………………………….

 

*Τελικά λέμε ότι τα ξέρουμε όλα , ή , εν πάση περιπτώσει πολλά από το τοπικό πολιτικό παρασκήνιο  , αλλά τελικά μάλλον δεν ξέρουμε τίποτα .

Αν σας ρωτούσαν τι συνδέει τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Γιαννάκο  , τον Μπάμπη Ζούζουλα και τον Περικλή Γιάννη , τι θα απαντούσατε ;

Λοιπόν , για να μην κουράζεστε σας λέω ότι στο πάλαι ποτέ παρελθόν ήταν συμμαθητές και μάλιστα στο ίδιο , ή στο δίπλα θρανίο .

Πάντως ο Γιαννάκος από εκείνη την εποχή έχει να θυμάται τα σκουντήματα του Μπάμπη .

Πειραχτήρι , δηλαδή ο Μπάμπης ;

***Είπαν

( για την δράση καθαρισμού οδικού δικτύου Μετεώρων)

«…Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την δράση καθαρισμού του οδικού δικτύου Μετεώρων..» .

Μαρία Κουκουράβα – Γκαραγκάνη

(Δημοτικός Σύμβουλος)

 

( για το θέμα μείωσης  μισθώματος μείωσης κυλικείου )

«…το θέμα αυτό το φέρατε έντεκα φορές για συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ξαναφέρατε . Εμείς λέμε ναι στην μείωση  …»

Δημήτρης Σακελλαρίου

(επικεφαλής αξιωματικής Αντιπολίτευσης)

 

( για την αντιμετώπιση των προβλημάτων )

«…Εμείς δεν πάμε σε δικηγόρους να λύσουμε προβλήματα .Τα λύνουμε εκ των ενόντων …».

Χρήστος  Σινάνης

(Δήμαρχος)

 ***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Νίκο Μπαντανίκα (κτηνοτρόφο Κλεινοβος) : Περίμενα κι΄ εγώ να σηκωθεί γκλίτσα , αλλά εσείς μόνο φιλιά που δεν ανταλλάξατε με τον δημοτικούς μας άρχοντες .

ΠΡΟΣ Στέργιο Τσιαντούλα (Αντιδήμαρχο Καθαριότητας ): Στέργιο , αν κατάλαβα καλά από όσα είπες για τον προκάτοχός  σου , μάλλον θέτεις θέμα λειτουργίας αντιπολίτευσης .

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (σύμβουλο Καστρακίου): Φίλε , κάνε  και καμιά περαντζάδα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου .

ΠΡΟΣ Αντώνη Καραμήτρο (πρόεδρο Κορυδαλλού): Είχες δεν είχες μονοπώλησες  πάλι την συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου με τις φωτο από το χωριό .

ΠΡΟΣ Σωτήρη Παπαχρήστο (Δημοτικό Σύμβουλο ): Άκουσα για άφιξη Γιώργου στην Καλαμπάκα . Αληθεύει ;

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .