Οι Κοινωνικές και Πολιτιστικές Επιπτώσεις του Τουρισμού: Αναζητώντας μια Βιώσιμη Απάντηση

admin
admin
9 Απριλίου 2019, 08:17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Στις 9 – 11 Απριλίου 2019 για πρώτη φορά στα Τζουμέρκα, η 11η συνάντηση εργασίας του Δικτύου Ευρωπαϊκής Χάρτας (Charter Network Meeting) με θέμα: Οι Κοινωνικές και Πολιτιστικές Επιπτώσεις του Τουρισμού: Αναζητώντας μια Βιώσιμη Απάντηση  

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων διοργανώνει, στις 9-11 Απριλίου 2019 στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, την 11η Συνάντηση Εργασίας του Δικτύου Ευρωπαϊκής Χάρτας με θέμα: «Οι Κοινωνικές και Πολιτιστικές Επιπτώσεις του Τουρισμού: Αναζητώντας μια Βιώσιμη Απάντηση».

Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων είναι η πρώτη ελληνική προστατευόμενη περιοχή, που πιστοποιήθηκε το 2016, ως βιώσιμος προορισμός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών (Europarc). Η Ομοσπονδία EUROPARC, με έδρα το Ρένγκενσμπουργκ της Γερμανίας, είναι το δίκτυο για τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και εργάζεται για τη βελτίωση της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στην Ευρώπη. Η Ομοσπονδία έχει σήμερα πάνω από 380 μέλη σε 37 χώρες, πολλά από τα οποία αντιπροσωπεύουν χιλιάδες προστατευόμενες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης θα διοργανωθούν μία σειρά παράλληλων συνεδριών από εξειδικευμένους ομιλητές και θα υλοποιηθεί πλήρες πρόγραμμα δυναμικών εργαστηρίων και εκδρομών που θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε συναφή θέματα και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, μιας και για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα συνάντηση της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Προστατευόμενων Περιοχών – Europarc. Ο Φορέας Διαχείρισης, ευελπιστεί στην άρτια διοργάνωση αυτής της συνάντησης η οποία αναμένεται να προσελκύσει άνω των 100 αλλοδαπών συνέδρων, απολαμβάνοντας παράλληλα το μοναδικό τοπίο και το φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου.

Στην συνάντηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γενικός Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κος Ντίτουρας , ο Αντιπεριάρχις κος Γακόπουλος , ο Αντιδήμαρχος κος Βουρλίτσης κ. άλλοι.

Όλοι οι Σύνεδροι το Σαββατοκύριακο θα διαμείνουν στην Καλαμπάκα όπου θα ξεναγηθούν στα Μετέωρα , αλλά και μουσεία της περιοχής.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .