Κοινωφελής: Τι διευκρινίζει για τις προσλήψεις στους δήμους ο ΟΑΕΔ

4 Αυγούστου, 2015 09:40 Επιμέλεια: /

oaed2-620x320-620x320_DCE

Ο ΟΑΕΔ με έγγραφο του προς την ΚΕΔΕ, διευκρινίζει το πλαίσιο στο οποίο θα υλοποιηθεί η Κοινωφελής Εργασία, όσον αφορά το ωράριο εργασίας, τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών τους αλλά και την πιστοποίηση των δικαιολογητικών που απαιτεί μια θέση.

Οι ωφελούμενοι από του προγράμματος, θα ακολουθούν το ωράριο των μονίμων εργαζομένων της ίδιας ειδικότητας στους Δήμους. Για τον υπολογισμό των μηνιαίως ασφαλιστικών εισφορών τους, ο ΟΑΕΔ τονίζει πως οι καθαρές αμοιβές-αποδοχές μετατρέπονται σε μεικτές αποδοχές και στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται με τον συντελεστή μικτής ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ & ΕΤΕΑ. Με αντίστοιχο τρόπο θα υπολογίζονται και οι εισφορές στον κλάδο βαρέων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Επίσης, ο επιβλέπων φορέας είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την πρόσληψη, ενώ οι ωφελούμενοι που θα απασχοληθούν σε παιδικούς σταθμούς και κωλύονται ανυπαίτια να αναλάβουν καθήκοντα, η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα παρατείνεται όσο καιρό είναι και η απουσία τους. Επομένως, όσοι έχουν ήδη προσληφθεί και απασχολούνται σε δομές που κλείνουν τον Αύγουστο θα συνεχίσουν με το άνοιγμα των δομών σε ισόχρονη παράταση με αυτή της διακοπής.

ΕΓΓΡΑΦΟ

aftodioikisi.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.