«Κοινωφελής»: Μέσα στον Δεκέμβριο η Πρόσκληση για τους λοιπούς Δήμους

admin
admin
25 Νοεμβρίου 2016, 17:32

Ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 350 – 400 εκατ. ευρώ, εκτιμά πως θα εξασφαλίσει το Yπουργείο Εργασίας για τη υποστήριξη των ανέργων τα επόμενα χρόνια, όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια Yπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Έχουμε κάνει έναν εξορθολογισμό, ώστε οι πόροι που έχουμε εξασφαλίσει να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι το 2020-2021, αλλά μόλις έχει γίνει μία ανακατανομή των Eυρωπαϊκών πόρων και η Ελλάδα πήρε 927 εκατ., σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Εξ’ αυτών, ένα μεγάλο μερίδιο πηγαίνει στα υποστηρικτικά προγράμματα των ανέργων. Άρα θα έχουμε και μία ενίσχυση παραπάνω», είπε η κα. Αντωνοπούλου, διευκρινίζοντας ότι θα γίνει κατανομή του συνολικού ποσού σε περιφερειακά και τομεακά προγράμματα. «Το 50% θα πάει στα τομεακά -μέσα σε αυτό είναι και η υποστήριξη των ανέργων- και το υπόλοιπο 50% περίπου θα πάει στις περιφέρειες, για διάφορες δράσεις, συμπεριλαμβανομένων και δράσεων για την υποστήριξη των ανέργων σε περιφερειακό επίπεδο. Όσον αφορά το δικό μας υπουργείο, παρότι δεν έχουμε καταλήξει στα οριστικά νούμερα πιστεύω ότι περίπου 350-400 εκατ. ευρώ θα είναι για την υποστήριξη των ανέργων», είπε.

Σχετικά με τα προγράμματα υποστήριξης των ανέργων που «τρέχουν» ήδη, η κα. Αντωνοπούλου διευκρίνισε ότι, «αυτή τη στιγμή έχει εξελιχθεί το πρόγραμμα στους 17 δήμους, που είναι οι θύλακες υψηλής ανεργίας, έχουν ανακοινωθεί προσωρινοί πίνακες και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να βγάλουμε και τους οριστικούς για τους επόμενους 34 πιο ευπαθείς δήμους και μέσα στον Δεκέμβριο θα έχει βγει η πρόσκληση και για τους υπόλοιπους δήμους, που αναφερόμαστε σε προσλήψεις 27.000 ανθρώπων, ενώ οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί και από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το ΕΣΠΑ».epoli.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .