Κινητοποίηση για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

14 Σεπτεμβρίου, 2017 08:11 Επιμέλεια: /

metamorfosi 2016 (7)

Διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες , μιας και πλησιάζει η ημερομηνία ( 4-6 Νοεμβρίου ) όπου θα εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.

Είναι γνωστό ότι από την περιοχή μας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος , Αρχιμανδρίτης Νύφων Καψάλης.

Βέβαια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων  με την ποιμαντορία του Αείμνηστου Σεραφείμ , έχει γίνει αρκετά ελκυστική με συνέπια να υπάρχει ενδιαφέρων αρκετών ¨μνηστήρων¨ .

Πριν λίγες ημέρες τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί του.

Την περασμένη Τρίτη ακολούθησε ακόμη μια συνάντηση στο γραφείο του Προκαθημένου  , αυτή την φορά με Ηγουμένους και Μοναχούς των Μετεώρων αλλά και άλλους Κληρικούς.

Και οι δύο συναντήσεις είχαν ένα και μοναδικό σκοπό , σκοπό που σχετίζεται με την υποστήριξη του Μετεωρίτη Αρχιμανδρίτη Νύφωνα.

Μετέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο την επιθυμία των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής να στηριχθεί η υποψηφιότητα του π. Νύφων για πολλούς και φανερούς λόγους.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ο π. Νύφων είναι Μετεωρίτης και έχει δείξει δείγματα γραφής ως ρασοφόρος  σε όλη την περιοχή. Τον γνωρίζει ο κόσμος και οι Δημότες και δεν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής  για να καταλάβει και να μπει στο πνεύμα και τις ιδιομορφίες του τόπου . Ακόμη ένας σοβαρός λόγος που πρέπει να στηριχτεί η υποψηφιότητα του π. Νύφωνα είναι ότι ως ο πιο κοντινός συνεργάτης του Μακαριστού Σεραφείμ ( Πρωτοσύγκελος), πιστεύει στο έργο του και είναι σίγουρο ότι θα είναι ο συνεχιστής του. Έργο πλούσιο τα 25 χρόνια ποιμαντορίας , έργο που αναβάθμισε και προσέδωσε ιδιαίτερη αίγλη και κάλος.

Αν λοιπόν η Εκκλησία και δη η Ιεραρχία πιστεύει στους κανόνες που την διέπουν , θα πρέπει να αποδείξει ότι για να στεφτεί κάποιος Επίσκοπος πρέπει η τοπική κοινωνία να τον κρίνει ως Άξιο.

Και αυτήν την ώρα το πιο βροντερό ¨Άξιος ¨θα ακουστεί αν η Ιεραρχία επιλέξει τον Μετεωρίτη Αρχιμανδρίτη π. Νύφωνα για την θέση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Γιατί ορισμένοι πεισματικά αρνούνται να συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η εκλογή μητροπολίτη είναι θέμα της εκκλησίας και όχι του κάθε δημάρχου.
    Μ’ αυτά και μ’ αυτά δημιουργείται η εντύπωση ότι και ο «άξιος» θέλει βύζμα.
    Άρα για ακόμη μια φορά έχουμε μια θεσμική απρέπεια του δημάρχου, η οποία δεν προκύπτει άγνοια, αλλά από συμφέρον.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.