Κινητοποίηση για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Σεπτεμβρίου 2017, 08:11

Διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες , μιας και πλησιάζει η ημερομηνία ( 4-6 Νοεμβρίου ) όπου θα εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.

Είναι γνωστό ότι από την περιοχή μας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος , Αρχιμανδρίτης Νύφων Καψάλης.

Βέβαια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων  με την ποιμαντορία του Αείμνηστου Σεραφείμ , έχει γίνει αρκετά ελκυστική με συνέπια να υπάρχει ενδιαφέρων αρκετών ¨μνηστήρων¨ .

Πριν λίγες ημέρες τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί του.

Την περασμένη Τρίτη ακολούθησε ακόμη μια συνάντηση στο γραφείο του Προκαθημένου  , αυτή την φορά με Ηγουμένους και Μοναχούς των Μετεώρων αλλά και άλλους Κληρικούς.

Και οι δύο συναντήσεις είχαν ένα και μοναδικό σκοπό , σκοπό που σχετίζεται με την υποστήριξη του Μετεωρίτη Αρχιμανδρίτη Νύφωνα.

Μετέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο την επιθυμία των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής να στηριχθεί η υποψηφιότητα του π. Νύφων για πολλούς και φανερούς λόγους.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ο π. Νύφων είναι Μετεωρίτης και έχει δείξει δείγματα γραφής ως ρασοφόρος  σε όλη την περιοχή. Τον γνωρίζει ο κόσμος και οι Δημότες και δεν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής  για να καταλάβει και να μπει στο πνεύμα και τις ιδιομορφίες του τόπου . Ακόμη ένας σοβαρός λόγος που πρέπει να στηριχτεί η υποψηφιότητα του π. Νύφωνα είναι ότι ως ο πιο κοντινός συνεργάτης του Μακαριστού Σεραφείμ ( Πρωτοσύγκελος), πιστεύει στο έργο του και είναι σίγουρο ότι θα είναι ο συνεχιστής του. Έργο πλούσιο τα 25 χρόνια ποιμαντορίας , έργο που αναβάθμισε και προσέδωσε ιδιαίτερη αίγλη και κάλος.

Αν λοιπόν η Εκκλησία και δη η Ιεραρχία πιστεύει στους κανόνες που την διέπουν , θα πρέπει να αποδείξει ότι για να στεφτεί κάποιος Επίσκοπος πρέπει η τοπική κοινωνία να τον κρίνει ως Άξιο.

Και αυτήν την ώρα το πιο βροντερό ¨Άξιος ¨θα ακουστεί αν η Ιεραρχία επιλέξει τον Μετεωρίτη Αρχιμανδρίτη π. Νύφωνα για την θέση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

  • ΟΧΙάς

    Γιατί ορισμένοι πεισματικά αρνούνται να συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η εκλογή μητροπολίτη είναι θέμα της εκκλησίας και όχι του κάθε δημάρχου.
    Μ’ αυτά και μ’ αυτά δημιουργείται η εντύπωση ότι και ο «άξιος» θέλει βύζμα.
    Άρα για ακόμη μια φορά έχουμε μια θεσμική απρέπεια του δημάρχου, η οποία δεν προκύπτει άγνοια, αλλά από συμφέρον.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .