Κινητή μονάδα των Γιατρών του κόσμου εξετάζει παιδιά του Δήμου Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
26 Μαρτίου 2016, 11:37

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη. Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, οι Γιατροί παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Η Μονάδα θα παρέχει δωρεάν τις παρακάτω υπηρεσίες:  παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση , φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων , προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας , εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά

Ο  Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολειού Καλαμπάκας με δική του προσπάθεια και πρωτοβουλία  κατάφερε να βρεθεί  κινητή μονάδα των γιατρών του κόσμου στην πόλη της Καλαμπάκας  και συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο του σχολείου σήμερα   Σάββατο 26 και αύριο  Κυριακή 27 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση παιδιών που εξετάστηκαν από τους Γιατρούς και τους δόθηκαν σημαντικές συμβουλές για την υγεία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, μέχρι σήμερα μέσα από τις δράσεις έχουν εξεταστεί 6.875 παιδιά, από τα οποία:

4.919 παιδιά επισκέφθηκαν παιδίατρο

4.294 παιδιά εξετάστηκαν από οδοντίατρο

2.679 παιδιά εμβολιάστηκαν

H Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα που δημιούργησαν οι Γιατροί του Κόσμου, προσφέρει από το 2003 τις επιστημονικές της υπηρεσίες σε όσους την έχουν ανάγκη. Έως σήμερα, περισσότερα από 58.000 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, έχουν δεχτεί τη φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονταν σε 30 νησιά και 45 Νομούς της Ελλάδας.

giatroi toy kosmoy (6) giatroi toy kosmoy (3) giatroi toy kosmoy (2) giatroi toy kosmoy (1) giatroi toy kosmoy (5) giatroi toy kosmoy (4)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .