Κίνηση Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων – Ενθρόνιση του πρώτου Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων

admin
admin
27 Φεβρουαρίου 2020, 11:41

Ὁ Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Σταγών κ΄ Μετεώρων

κ. Θεόκλητος

       Την Παρασκευή το απόγευμα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η Μητροπολιτική Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Ερευνών Αγίων Μετεώρων προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Διονυσίου Χαραλάμπους.  

      Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου  θα λάβει μέρος σε πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Βυτουμά υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Διονυσίου.

Το Σάββατο το απόγευμα και ώρα 4 μ.μ. Θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό στην νεοιδρυθείσα   Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Σιαμάδων και θα πραγματοποιήσει την ενθρόνιση του πρώτου ηγουμένου της Μονής Αρχ. Μακαρίου Ιακωβάκη.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου θα μεταβεί στα Τρίκαλα όπου θα λάβει μέρος σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στο Μνημόσυνο υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Διονυσίου.

Την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 5 μ.μ. θα χοροστατήσει κατά τον Α΄κατανυκτικό  εσπερινό (εσπερινός της συγγνώμης ) στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Καλαμπάκας.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΣΙΑΜΑΔΩΝ

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και ώρα 4 το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων, θα τελεσθή ο Μέγας Εσπερινός επί τη ανακηρύξει της Ιεράς Μονής, ως αυτοδύναμης και κυρίαρχης σύμφωνα με το ΦΕΚ 37/ 20-2-2020 διά του οποίου παύει πλέον να αποτελεί μετόχιον της Μονής των Σταγιάδων και ανακηρύσσεται αυτόνομος και κυρίαρχος Μονή.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, θα τελέσει την Ενθρόνιση του πρώτου Ηγουμένου της Μονής, και δευτέρου κτίτορος αυτής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Μακαρίου Ιακωβάκη.

  

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .