Κυνήγι θησαυρού – Η Ιστορία συνεχίζεται μέρος 2ο…

29 Φεβρουαρίου, 2016 09:23 Επιμέλεια: /

history_2

Αγγλία, 1872(,αωοβ”)

Μετά από μια «μοναδικής σπανιότητας και ομορφιάς»-όπως τη χαρακτήρισε- δημοπρασία, ο Σερ Άρθουρ Ρόμπερτς, μανιώδης συλλέκτης σπανίων έργων τέχνης, επιστρέφει στο αρχοντικό του. Είναι σαφώς ευχαριστημένος, μα κάτι φαίνεται να τον απασχολεί.

Καθώς ο Άντονι Τόμας Μόρτον – ο έμπιστος μπάτλερ του- σερβίρει το γεύμα, ο Σερ Άρθουρ αναφωνεί: «Νομίζω πως αυτή τη φορά πραγματοποίησα ένα όνειρο ζωής. Από σήμερα αυτός ο αρχαιοελληνικός αμφορέας με τα σπανίου κάλλους εγχάρακτα σύμβολα θα κοσμεί τη συλλογή μου. Τι λες κι εσύ Άντονι;»

Ο μπάτλερ -που κοντά 20 χρόνια μυούνταν στα μυστικά της τέχνης από τον κύριό του- κοντοστάθηκε να εξετάσει το μικρό αμφορέα που κρατούσε στα χέρια του ο συλλέκτης.

-Πράγματι, κύριε, είναι αναμφίβολα ιδιαίτερο. Συγχαρητήρια για το νέο σας απόκτημα. Γνωρίζουμε κάτι για τη γραφή; Υπάρχει κάποιο μήνυμα ή κάποια φράση

εδώ;

-Πρόκειται μάλλον για κάποιον κώδικα. Κανείς ακόμη δεν έχει αποκρυπτογραφήσει πλήρως τα σύμβολα αυτής της γραφής. Μα κάτι μέσα μου, μου λέει πως πρόκειται για ένα εξόχως σημαντικό κείμενο. Έμαθα πως έφτασε εδώ από τη Γαλλία. Ανάμεσα στις πολλές προσπάθειες που έγιναν για την αποκρυπτογράφησή του, κάποιος έφτασε σε ένα πολύ καλό σημείο χρησιμοποιώντας το κρυπτόγραμμα του Καίσαρα, αλλά δεν έφτασε στην πλήρη κατανόησή του.

-Και αυτές οι μορφές;

-Πρόκειται για θεότητες που λατρεύονταν στην αρχαία Ελλάδα. Διακρίνονται ανάμεσά τους, ο Δίας, η Δήμητρα και η θεά της οικογένειας.

-Ιδιαίτερο, αναμφίβολα πολύ ιδιαίτερο, κύριε.

-Ελπίζω εμείς να σταθούμε πιο τυχεροί.

-Είμαι βέβαιος, κύριε,…

(συνεχίζεται)

history_2

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.