Κυνήγι θησαυρού – Η Ιστορία συνεχίζεται μέρος 2ο…

admin
admin
29 Φεβρουαρίου 2016, 09:23

Αγγλία, 1872(,αωοβ’)

Μετά από μια «μοναδικής σπανιότητας και ομορφιάς»-όπως τη χαρακτήρισε- δημοπρασία, ο Σερ Άρθουρ Ρόμπερτς, μανιώδης συλλέκτης σπανίων έργων τέχνης, επιστρέφει στο αρχοντικό του. Είναι σαφώς ευχαριστημένος, μα κάτι φαίνεται να τον απασχολεί.

Καθώς ο Άντονι Τόμας Μόρτον – ο έμπιστος μπάτλερ του- σερβίρει το γεύμα, ο Σερ Άρθουρ αναφωνεί: «Νομίζω πως αυτή τη φορά πραγματοποίησα ένα όνειρο ζωής. Από σήμερα αυτός ο αρχαιοελληνικός αμφορέας με τα σπανίου κάλλους εγχάρακτα σύμβολα θα κοσμεί τη συλλογή μου. Τι λες κι εσύ Άντονι;»

Ο μπάτλερ -που κοντά 20 χρόνια μυούνταν στα μυστικά της τέχνης από τον κύριό του- κοντοστάθηκε να εξετάσει το μικρό αμφορέα που κρατούσε στα χέρια του ο συλλέκτης.

-Πράγματι, κύριε, είναι αναμφίβολα ιδιαίτερο. Συγχαρητήρια για το νέο σας απόκτημα. Γνωρίζουμε κάτι για τη γραφή; Υπάρχει κάποιο μήνυμα ή κάποια φράση

εδώ;

-Πρόκειται μάλλον για κάποιον κώδικα. Κανείς ακόμη δεν έχει αποκρυπτογραφήσει πλήρως τα σύμβολα αυτής της γραφής. Μα κάτι μέσα μου, μου λέει πως πρόκειται για ένα εξόχως σημαντικό κείμενο. Έμαθα πως έφτασε εδώ από τη Γαλλία. Ανάμεσα στις πολλές προσπάθειες που έγιναν για την αποκρυπτογράφησή του, κάποιος έφτασε σε ένα πολύ καλό σημείο χρησιμοποιώντας το κρυπτόγραμμα του Καίσαρα, αλλά δεν έφτασε στην πλήρη κατανόησή του.

-Και αυτές οι μορφές;

-Πρόκειται για θεότητες που λατρεύονταν στην αρχαία Ελλάδα. Διακρίνονται ανάμεσά τους, ο Δίας, η Δήμητρα και η θεά της οικογένειας.

-Ιδιαίτερο, αναμφίβολα πολύ ιδιαίτερο, κύριε.

-Ελπίζω εμείς να σταθούμε πιο τυχεροί.

-Είμαι βέβαιος, κύριε,…

(συνεχίζεται)

history_2

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .