Κοινή δήλωση Θεσσαλών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

20 Ιουλίου, 2014 10:05 Επιμέλεια: /

dritseli o.o_DCE

Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε 13 περιοχές στην Ελλάδα, οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δημήτρης Γελαλής, Ηρώ Διώτη, Νίκος Μιχαλάκης και Παναγιώτα Δριτσέλη εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης (Κ1-1119/8-7-2014) για το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε 13 περιοχές, με σκοπό να εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου 2015, σε όλη την Ελλάδα, βρίσκει αντιμέτωπους τους Συλλόγους των Εμπόρων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Θεσσαλία, καθώς έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με τον Νόμο 4254/2014, όπου ψηφίστηκε η εφαρμογή του ανοίγματος τις Κυριακές σε 3 τουριστικές περιοχές. Για το λόγο αυτό οι έμποροι, αύριο Κυριακή 20/7/2014, θα κλείσουν τα καταστήματά τους, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι μέτρο που θίγει άμεσα ιδιωτικούς υπαλλήλους και εμπόρους, και ευνοεί τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις εμπορικές αλυσίδες. Σύμφωνα με μελέτες της ΕΣΕΕ, καταστήματα που έμειναν ανοιχτά την Κυριακή, δεν αύξησαν το τζίρο τους, ούτε τον όγκο των πωλήσεών τους και δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης το καταναλωτικό κοινό δεν εξυπηρετήθηκε καλύτερα, γιατί στον κόσμο δεν λείπει ο χρόνος που θα αφιερώσει για να αγοράσει καταναλωτικά αγαθά, αλλά τα χρήματα, λόγω της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που πλήττει το οικογενειακό εισόδημα.
Οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ στέκονται στο πλευρό των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπόρων και θεωρούν ότι η θέση τους για να μην καταργηθεί η αργία της Κυριακής είναι κοινωνικά δίκαιη. Οι καταναλωτές θα πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι με τον αγώνα τους.»

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.