Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της γνωστής Συγγραφέως Χαρούλας Παρώνη με τίτλο ¨ Η Σεβαστιανή ¨ – Περιλαμβάνει οκτώ θεατρικά μονόπρακτα και δύο παραμύθια

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
6 Μαΐου 2017, 08:06

Με μεγάλη χαρά έχω  την τιμή να φιλοξενήσω για μια ακόμα φορά την ανήσυχη και ευαίσθητη φίλη μου Λογοτέχνιδα Χαρούλα Παρώνη, παρουσιάζοντας το νέο βιβλίο της ¨Η ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΗ¨. Ένα βιβλίο που ομολογώ δεν με κατέπληξε από την Χαρούλα γιατί σχεδόν από την ύπαρξη του Ράδιο Σταγών πορευόμαστε μαζί.

Θέλω να τονίσω με αυτό ότι από τα πρώτα στάδια ακόμα της δημιουργίας της σχεδόν όλα τα έργα της τα έχω παρουσιάσει και ζήσει από κοντά .

-Ομολογώ ότι χαίρομαι για την αλματώδη άνοδο της , και θα ήταν πολύ υποκριτικό να μην πω ότι από την πρώτη στιγμή εμείς οι Καλαμπακιώτες δεν αναγνωρίσαμε το μεγάλο της ταλέντο.

Φυσικά και περιμέναμε μεγάλα έργα από εκείνη ,για να καταλήξω στο ότι δεν εξεπλάγην αφού μας δικαίωσε επάξια σαν πόλη στα πολιτιστικά .

-Η Χαρούλα Παρώνη είναι εκείνη η γυναίκα που μας έκανε εδώ και δεκαετίες να καταλάβουμε και να εμβαθύνουμε στα μονοπάτια της ποίησης, στην βαθύτερη έννοια του παραμυθιού του διηγήματος . Να καταλάβουμε πια η διαφορά νουβέλας και μυθιστορήματος που ενδεχομένως να ξέραμε , η να μην μας ένοιαζε .Άρα, με τον ένα η τον άλλον τρόπο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι προσέφερε τα μέγιστα στο πολιτισμό μας μέχρι σήμερα .

Η Χαρούλα έχει μια πηγαία δυναμική που σε κάνει θέλεις δεν θέλεις να τη θαυμάζεις . Οι απόψεις της, το ήθος και γενικότερα η στάση ζωής και η απλότητα της σε κάνουν να σκέφτεσαι ουσιαστικά .

Μου άρεσε σε μια παλιότερη συνέντευξη της που μου είπε ότι τα χαϊκού την έκαναν να δει και να συνειδητοποιήσει διαφορετικά την ζωή. Να γίνει ακόμα πιο δοτική και ουσιαστική σε πολλά έργα της .

Η νέα της δουλειά ¨Η ΣΕΒΑΣΤΙΝΗ¨ είναι ένα εξαιρετικά ωραίο βιβλίο ,το οποίο σε βάζει να δεις πτυχές τις οποίες αδρανείς να τις προσέξεις στη σημερινή εποχή . Έχουν χαθεί οι αξίες και αυτό φαίνεται , γιατί αν μας ένοιαζε κατά την Χαρούλα ,θα ξέραμε να σεβόμαστε τις αξίες και τις αρχές Την πίστη στην θρησκεία μας, τον σεβασμό προς την πατρίδα μας ,την αγάπη προς την οικογένεια μας . Κανόνες ας μην γελιόμαστε που πρέπει να έχει ο άνθρωπος .

Μέσα από το βιβλίο ¨Η ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΉ¨ θα ανακαλύψουμε οκτώ μονόπρακτά και δύο παραμύθια με θεατρικούς διάλογους όπου η Χαρούλα έχει κάνει καταπληκτική δουλειά για να μπορεί να διαβαστεί από τον μικρότερο ως τον πιο μεγαλύτερο ευχάριστα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου σκιτσογράφισε ο γλύπτης και ζωγράφος Μόδεστος, και είναι το ενδέκατο βιβλίο σε συνεργασία με από τις εκδόσεις Χ.Ο.Ν .

Χαρούλα και πάλι σου εύχομαι καλή επιτυχία ! Να είμαστε όλοι καλά και να απολαμβάνουμε με ευχαρίστηση νέα έργα σου .

paroni biblio

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .