«Κι έρχονται απ’ τον παλιό καιρό Θε μου να `ταν αλήθεια ώρες αεροφύσημα κείνα τα παραμύθια»

admin
admin
6 Ιανουαρίου 2016, 09:37

Το Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ τα φετινά Χριστούγεννα ταξίδεψε με τους μικρούς του φίλους σε κόσμους δίχως όρια. Καράβι… το ΄΄Μουσείο Ελληνικής Παιδείας΄΄ και αεροφύσημα… κείνα τα παραμύθια!  Μας μάγεψαν και πιστέψαμε τα πουλιά που ξεπετάγονταν από μαγικούς κόσμους, πιστέψαμε στο απίστευτο που είναι και η πιο αληθινή μας ιστορία.

Στα ριζά των Μετεώρων σε μια αίθουσα κόσμημα για το μουσείο, αλλά και ένα «Μουσείο Ελληνικής Παιδείας» κόσμημα για την πόλη μας, ζωντάνεψε ένας κόσμος  που έρχεται από τον παλιό καιρό και που οι σύγχρονες αντιλήψεις  τείνουν να τον υποβαθμίσουν ίσως και να το τον εξαφανίσουν.  Σε μια εποχή που η επιφάνεια επικρατεί, με φθηνό περιτύλιγμα και απουσία νοήματος, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ κείνους τους παραμυθάδες και τις  ιστορίες τους, που επιβίωσαν από στόμα σε στόμα για χιλιάδες χρόνια, άλλοτε εμπλουτισμένες άλλοτε φτωχότερες, πάντοτε όμως γεμάτες μηνύματα ζωής.

Έλεγε κάποιος  πως «το παραμύθι και τα όνειρα είναι πλασμένα από το ίδιο υλικό»

Λοιπόν, το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας μας άφησε να ζήσουμε το όνειρο.

Ευχαριστούμε τον συλλέκτη Παύλο Μπαλογιάννη, που χώρεσε στο όνειρό μας! Ένας άνθρωπος που δε σηκώνει τα χέρια ψηλά σε ένα αβέβαιο μέλλον, που με τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων του, μας σπρώχνει σε μέλλον καλύτερο.

Μικροί μας φίλοι τα όμορφα πράγματα δεν πρέπει να τελειώνουν. Κρατήστε στην άκρη της ψυχή σας τα βασιλόπουλα που φτάνουν μέχρι την άκρη του κόσμου για να βρουν την πεντάμορφη, τις συμβουλές για μια καλύτερη ζωή, το φεγγαροσκεπαστή, τα πουλιά που πετούν στον ουρανό, τους αθώους ραφτάδες που πολεμούν ατρόμητοι για το δίκιο, τα αχώριστα αδερφάκια που με την αγάπη νικούν το κακό, τα ξωτικά και τους καλικάτζαρους που φεύγουν και θα ξανάρθουν του χρόνου.  Όλοι τους κατοικούν στην άκρη του δρόμου σας. Σύντομα θα τους ξανασυναντήσουμε.

Ο λαός με τη σοφία του λέει: «υπάρχει η δική σου αλήθεια, η δική μου και… Η αλήθεια». Ε, λοιπόν, αυτή την αλήθεια την ανακαλύψαμε! Στα παραμύθια!

 

paramythia_20 (4)_DCE paramythia_20 (5)_DCE paramythia_20(6)_DCE paramythia_20 (3)_DCE paramythia_20 (2)_DCE paramythia_20 (1)_DCE paramythia (24)_DCE paramythia (23)_DCE paramythia (22)_DCE paramythia (21)_DCE paramythia (20)_DCE paramythia (19)_DCE paramythia (17)_DCE paramythia (16)_DCE paramythia (15)_DCE paramythia (14)_DCE paramythia (13)_DCE paramythia (12)_DCE paramythia (11)_DCE paramythia (10)_DCE paramythia (9)_DCE paramythia (8)_DCE paramythia (5)_DCE

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .