Καινοτόμα τεχνολογία στην Καλαμπάκα ;;

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Δεκεμβρίου 2015, 12:52

, ήταν τα λόγια του Αντιδημάρχου Καλαμπάκας κου Ράντου στο ερώτημα γιατί οι ηλιακοί Θερμοσίφωνες που θα παρέχουν ζεστό νερό στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμπάκας εστιάζουν προς την δύση και συνάμα ¨κρύφτηκαν ¨πίσω από το κεντρικό κτήριο.

Ολοκληρώνονται  οι εργασίες ανακατασκευής του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Καλαμπάκας , όπου οφείλουμε να αναφέρουμε ότι πραγματοποιήθηκαν με  γρήγορο ρυθμό.
Οι εργασίες αφορούσαν σχετίζονταν  γενικές αλλαγές και αφορούσαν την  αντικατάσταση σε παράθυρα και πόρτες , αλλαγή ενός μεγάλου μέρους της σκεπής, στεγανοποιήσεις σε όλο το κτήριο , θερμομόνωση , αλλαγή καυστήρων θέρμανσης από πετρέλαιο σε πέλετ , τοποθέτηση ηλιακών θερμοσίφωνων , Αντλίες ανακύκλωσης αέρος στον χώρο που πραγματοποιούνται τα αθλήματα , αλλαγή του φωτισμού και αν περισσέψουν χρήματα θα τοποθετηθεί και ψυκτικό μηχάνημα.
Οι εργασίες όλες χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα και είχαν εγκριθεί από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή . το συνολικό κόστος των εργασιών αγγίζει τις 340 χιλιάδες ευρώ.
Ο κος Ράντος μιλώντας στην στήλη μας ανέφερε ότι με τις αλλαγές αυτές το κλειστό Γυμναστήριο Καλαμπάκας θα γίνει ένα λειτουργικό και πανέμορφο κτήριο που θα ικανοποιεί κάθε απαίτηση.

Δυστυχώς όμως όπως επισήμανε και ο ίδιος ( αλλά και ο Δήμαρχος κος Σινάνης ) η μελέτη δεν προέβλεψε κάποια σημαντικά πράγματα που έπρεπε να γίνουν αλλιώς.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι καυστήρες που θα θερμαίνουν τους χώρους χρησιμοποιούν ως καύσιμο το Πέλετ. Αυτό σημαίνει ότι στο γήπεδο θα πρέπει να βρίσκεται μόνιμα υπάλληλος που θα τροφοδοτεί τον καυστήρα αλλά θα τον συντηρεί και συνάμα ( πράγμα πολύ δύσκολο).

Το ποιο παράξενο όμως των κατασκευών είναι ότι οι Ηλιακοί Θερμοσίφωνες που θα θερμαίνουν το νερό τοποθετήθηκαν σε τέτοια θέση που ο ήλιος τους ¨βλέπει ¨ ελάχιστα , έως και καθόλου.

Και κάποιος διερωτάται αν αυτές οι τροποποιήσει γινόταν σε ιδιωτικό κτήριο , υπήρχε περίπτωση οι Ηλιακοί να έχουν διακοσμητικό ρόλο ;;

Μήπως τώρα που οι εργασίες δεν τελείωσαν ακόμη  ο Δήμος ( έστω και με μια μικρή επιβάρυνση ) να επανεξετάσει την τοποθέτηση των Ηλιακών σε κάποιο άλλο μέρος ;;

gimnastirio (2)

  • Giannis

    Κοιτανε ακριβως νοτια ομως. Δειτε στο google maps.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .