Και τώρα τι;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
20 Αυγούστου 2016, 08:12

Η Καλοκαιρινή ραστώνη απέρχεται , τα μπάνια του λαού ολοκληρώνονται  , τα πανηγύρια , οι χοροί και  οι εκδηλώσεις του Καλοκαιριού και αυτά τελειώνουν οσονούπω  , οι εποχούμενοι ανά την ύπαιθρο χώρα επιστρέφουν στο Κλεινόν Άστυ έμφορτοι εμπειριών και αναμνήσεων αλλά αντιμέτωποι με προβλήματα .

Έτσι μετά την γενική χαλάρωση , που αποτελεί ίδιον του εγχώριου κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι , βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με την οικτρή πραγματικότητα που εμπεδώνει η πορεία εκτέλεσης του προγράμματος που υποτίθεται αποτρέπει από το δημοσιονομικό κράχ και οδηγεί στην λεωφόρο της ανάπτυξης και στην έξοδο από την  κρίση .

Κυβέρνηση  και η ελληνική κοινωνία θα βρεθούν και πάλι μπροστά σε προκλήσεις και επώδυνες δυσκολίες που σηματοδοτούν ακόμα ποιο δύσκολες μέρες . Για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του  η νέα πολιτική περίοδος θα είναι αναμφισβήτητα καθοριστική καθώς σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα κρίνεται η τετραετία και γενικότερα η πολιτική αξιοπιστία της Κυβέρνησης από την οποία και θα κριθεί αν , κατά το κοινός λεγόμενο , θα την βγάλει , ή θα πάμε σε εκλογές .

Όσο για την κοινωνία το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας θα είναι εξόχως κρίσιμη περίοδος καθώς θα κριθούν οι αντοχές στο να ανταπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις  που απορρέουν από την υλοποίηση της νέας συμφωνίας που συνομολόγησαν και συνυπέγραψαν η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό της χώρας και οι δανειστές μας .

Η επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2016 , αν και στο βαθμό π[ου θα συμβεί , εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μια εξέλιξη, η οποία  είναι ικανή να αλλάξει την ψυχολογία όχι μόνο των επενδυτών αλλά και (σταδιακά) της κοινωνίας.

Το «στοίχημα» είναι δύσκολο καθώς  η κυβέρνηση πρέπει να δείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά και να κινηθεί γρήγορα, αξιόπιστα και κυρίως αποτελεσματικά. Χαρακτηριστικά που – τουλάχιστον έως τώρα – δεν έχει πείσει ότι διαθέτει. Αυτά τα γεγονότα είναι καθοριστικά για το εάν ο κ. Τσίπρας θα κατορθώσει ν’  ανέβει την ανηφόρα και να πορευτεί έως το τέλος του δρόμου της τετραετίας ή θα βαλτώσει μεσοδρομίς .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .