Και νέες κατολισθήσεις στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας – Κινδυνεύουν πλέον και σπίτια

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
12 Απριλίου 2016, 12:33

Κίνδυνος  ακόμη και για σπίτια στο χωριό Παλαιοχώρι ελλοχεύει η νέα κατολίσθηση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

« Το ποτάμι κατεβάζει λάσπη και ένα βουνό από χώματα απειλούν ακόμη και σπίτια που βρίσκονται κοντά …» , ήταν τα λόγια του Προέδρου κου Θανασάρα Γιώργου.

Οι κατολισθήσεις που ξεκίνησαν το 2012 συνεχίζονται και μάλιστα εντείνονται ,  καταστώντας πολύ επικίνδυνη την όλη κατάσταση αφού το ποτάμι περνάει δίπλα από σπίτια αλλά και από τον κεντρικό δρόμο.

Ο κος Θανασάρας ανέφερε ότι σε ένα σημείο μεταξύ Παλαιοχωρίου και Αϊδόνας που το ποτάμι ¨αγγίζει¨ τον δρόμο , ο μισός ( η μία λωρίδα ) έχει καταστραφεί. Πρέπει άμεσα να γίνει διευθέτηση της κοίτης ώστε το νερό να συγκεντρωθεί στο κέντρο και να μην ¨χτυπάει ¨στις όχθες.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι για να διευθετηθεί μια για πάντα το πρόβλημα  πρέπει να γίνει ένα τεράστιο τοιχίο , χρειάζονται πολλά χρήματα και αυτό μάλλον είναι δύσκολο. Υπάρχει όμως και μια ενδιάμεση λύση ( κατά τον κο Θανασάρα ) , και είναι η τοποθέτηση σωληνώσεων  500 μέτρων και η μεταφορά του νερού της κεντρικής πηγής  ( ¾  του νερού) που δημιουργεί το πρόβλημα , σε παρακείμενο ρέμα. Δεν θα επιλύσει εξ’  ολοκλήρου το πρόβλημα , αλλά θα το καταστήσει πολύ πιο ήπιο.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης , ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κος Βουρλίτσης και ο Δασάρχης Καλαμπάκας κος Πίσσιας.

Διαπίστωση όλων ήταν  ότι πρέπει μηχανήματα να προβούν σε παρεμβάσεις ώστε  σε πρώτη φάση να προστατευτεί ο δρόμος και τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στον χείμαρο.

Αυτό απαιτεί μεγάλα και ισχυρά μηχανήματα και πιθανόν οι εργασίες να αρχίσουν σήμερα ή αύριο που ο καιρός έχει καλυτερεύσει.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .