Και νέες κατολισθήσεις στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας – Κινδυνεύουν πλέον και σπίτια

12 Απριλίου, 2016 12:33 Επιμέλεια: /

Φωτογραφία0150_DCE_001

Κίνδυνος  ακόμη και για σπίτια στο χωριό Παλαιοχώρι ελλοχεύει η νέα κατολίσθηση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

« Το ποτάμι κατεβάζει λάσπη και ένα βουνό από χώματα απειλούν ακόμη και σπίτια που βρίσκονται κοντά …» , ήταν τα λόγια του Προέδρου κου Θανασάρα Γιώργου.

Οι κατολισθήσεις που ξεκίνησαν το 2012 συνεχίζονται και μάλιστα εντείνονται ,  καταστώντας πολύ επικίνδυνη την όλη κατάσταση αφού το ποτάμι περνάει δίπλα από σπίτια αλλά και από τον κεντρικό δρόμο.

Ο κος Θανασάρας ανέφερε ότι σε ένα σημείο μεταξύ Παλαιοχωρίου και Αϊδόνας που το ποτάμι ¨αγγίζει¨ τον δρόμο , ο μισός ( η μία λωρίδα ) έχει καταστραφεί. Πρέπει άμεσα να γίνει διευθέτηση της κοίτης ώστε το νερό να συγκεντρωθεί στο κέντρο και να μην ¨χτυπάει ¨στις όχθες.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι για να διευθετηθεί μια για πάντα το πρόβλημα  πρέπει να γίνει ένα τεράστιο τοιχίο , χρειάζονται πολλά χρήματα και αυτό μάλλον είναι δύσκολο. Υπάρχει όμως και μια ενδιάμεση λύση ( κατά τον κο Θανασάρα ) , και είναι η τοποθέτηση σωληνώσεων  500 μέτρων και η μεταφορά του νερού της κεντρικής πηγής  ( ¾  του νερού) που δημιουργεί το πρόβλημα , σε παρακείμενο ρέμα. Δεν θα επιλύσει εξ’  ολοκλήρου το πρόβλημα , αλλά θα το καταστήσει πολύ πιο ήπιο.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης , ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κος Βουρλίτσης και ο Δασάρχης Καλαμπάκας κος Πίσσιας.

Διαπίστωση όλων ήταν  ότι πρέπει μηχανήματα να προβούν σε παρεμβάσεις ώστε  σε πρώτη φάση να προστατευτεί ο δρόμος και τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στον χείμαρο.

Αυτό απαιτεί μεγάλα και ισχυρά μηχανήματα και πιθανόν οι εργασίες να αρχίσουν σήμερα ή αύριο που ο καιρός έχει καλυτερεύσει.

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.