Και μη χειρότερα !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
8 Ιανουαρίου 2019, 08:12

Τα  αποτελέσματα της Χριστουγεννιάτικης  κίνησης  της αγοράς είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικά για τους επαγγελματίες καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ινστιτούτου Ερευνών της ΕΣΕΕ ο τζίρος για τις μισές επιχειρήσεις (51%) ήταν χαμηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2017, το οποίο ήταν 42% (με μειώσεις της τάξης του 10%-20%).

Ο κλάδος που  φαίνεται να επλήγη περισσότερο είναι η ένδυση – υπόδηση. Εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι το 48% των επιχειρήσεων που είχαν μείωση τζίρου, είδαν τις πωλήσεις τους μειωμένες ως και 20%, ενώ καταγράφεται κι ένα διόλου μικρό ποσοστό 16,7%, που είχαν μειωμένες πωλήσεις πάνω από 41%. Αύξηση πωλήσεων παρουσίασε μόλις το 18% των επιχειρήσεων, ενώ αν δει κανείς την ποιοτική ανάλυση, θα διαπιστώσει ότι το ποσοστό αυτό ανεβαίνει (28,6%) για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Συμπέρασμα; Χαμένοι της εορταστικής περιόδου είναι οι αυταπασχολούμενοι και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Σημειωτέον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων (57,6%) που είχαν αύξηση τζίρου, αυτή δεν ξεπέρασε το 10%. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι κατά δήλωση τους το 74,5% των επιχειρήσεων κατάφερε να καλύψει τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .