Και μετά τη ΔΕΘ τί;

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
22 Σεπτεμβρίου 2018, 08:38

Οι πολιτικοί αρχηγοί ανήλθαν στην ΔΕΘ , είπαν όσα είχαν να πουν ο καθένας τους ,και κατήλθαν  και πάλι στο Κλεινόν Άστυ έμπλεοι  ελπίδων ότι κατήγαγαν νίκη υπέρ του κόμματός τους και ότι επέστρεψαν τροπαιούχοι . Η ΔΕΘ όμως δεν είναι ένα πολιτικό φόρουμ  όπου ο κάθε αρχηγός κόμματος εκθέτει την πραμάτεια του αλλά ένα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης που για την Βόρεια Ελλάδα και κυρίως για την Θεσσαλονίκη , μπορεί να δημιουργήσει την υποδομή για την μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πρωτεύουσα των Βαλκανίων . Δυστυχέστατα τα κόμματα αντί να δούν υπ΄  αυτό το πρίσμα την ΔΕΘ και την δική τους παρουσία σ΄ αυτήν .

Στην πραγματικότητα, εκείνο που καταφέρνουν τα κόμματα και οι ηγεσίες τους  , είναι να μετατρέψουν την ΔΕΘ σε ένα πολιτικό πανηγύρι χωρίς ουσία, μια κατάσταση πολιτικού  αναχρονισμού που  θυμίζει δεκαετία του ’50, με τους τοπικούς άρχοντες να βάζουν τα καλά τους για να υποδεχτούν την κεντρική πολιτική ηγεσία που αισθάνεται δήθεν υποχρεωμένη να εξαγγείλει  κυβερνητικά προγράμματα , ωστόσο όμως εκείνο που τελικά επιχειρούν μέσω επικοινωνιακών τρικ , είναι ποιος θα καταφέρει να γίνει περισσότερο πιστευτός στην παραχολογία  με προφανή στόχευση  την ψηφοθηρία.

Τα πολιτικά επιτελεία και φέτος προετοιμάστηκαν  δεόντως για την επικοινωνιακή επίθεση των αρχηγών του κόμματός τους . Το φετινό κυβερνητικό αφήγημα στην ΔΕΘ, επικεντρώθηκε στο μέγα επίτευγμα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια (;) διανθισμένο με εξαγγελίες παροχών από το πλεόνασμα αίματος του Ελληνικού λαού με περιτύλιγμα  το σχέδιο της επόμενης μέρας για την χώρα , το δε αντίστοιχο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «ΜΠΟΡΕΙ»!!

Ας μην αυταπατώμεθα όμως , κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα και καμία ολοκληρωμένη πολιτική ή οικονομική πρόταση δεν κατατέθηκε, καθώς δεν έχει υπάρξει η προεργασία για κάτι τέτοιο. Αυτό που ανακοινώθηκε από τον  Πρωθυπουργό είναι αποσπασματικά και ξεκομμένα μέτρα , τα οποία ωστόσο δεν έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν στη δυναμική ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα για να βγει από τον φαύλο κύκλο. Όσο για το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»  του κ. Μητσοτάκη ; Είπε πολλά και ενδιαφέροντα πλην όμως δεν μας έδωσε τα εχέγγυα για το πως θα ΜΠΟΡΕΣΕΙ  να τα καταφέρει καλύτερα  όχι μόνο από την σημερινή κυβέρνηση αλλά και από την συγκυβέρνηση Ν.Δ ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Σαμαρά . Βεβαίως αυτά τα εχέγγυα δεν δόθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη γιατί απλά δεν υπάρχουν . Τα  μόνα εχέγγυα που μπορεί να δώσει ο κ. Μητσοτάκης είναι η προσωπική του εγγύηση ότι σε αντίθεση με τους προκατόχους του , αυτός έχει την δυνατότητα να το πετύχει . Οψόμεθα εις Φιλίππους .

Όμως η αλήθεια είναι πικρή για τον κ. Μητσοτάκη καθώς ούτε ομάδα άλλαξε , ούτε τεχνική άλλαξε , ούτε γήπεδο άλλαξε , ούτε αυτοκριτική για το ότι το κόμματου ως κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για τα αδιέξοδα της χώρας .  Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ίσως μας προσφέρει καλύτερο θέαμα , αλλά το ζήτημα τελικά σ΄ έναν αγώνα είναι η νίκη και όχι το θέαμα .

Και μετά απ΄ αυτά «..Τι μένει σε μια κοινωνία που τα έχει δει όλα, τα έχει ακούσει όλα, τα πίστεψε (σχεδόν) όλα και πλέον ένα μεγάλο μέρος της δεν περιμένει τίποτα; Σε μια χώρα που παραπαίει πολλαπλά και σε πολλά επίπεδα ανάμεσα στον διχασμό και την κατάρρευση των κυρίαρχων αφηγήσεών της, τον θυμό και την απογοήτευση, την απάθεια και τον φόβο για το μέλλον, τα εύκολα συνθήματα και την μηδενική πράξη; Σε πολίτες που πιστεύουν ότι «όλοι ίδιοι είναι» και όλα είναι μάταια, αφού η μοίρα τους είναι προαποφασισμένη και δεν πρόκειται να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους; (Αριστοτελία Πελώνη «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»  15/09/2018).

Κατά τα άλλα, η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε  πολύ θερμά, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν βαριά λόγια, και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην πρόβλεψη ότι η πολιτική πόλωση θα οδηγηθεί εκτός ελέγχου το επόμενο διάστημα. Γιατί κανένα πολιτικό πάθημα δεν  δείχνει να έχει έγινε μάθημα για το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και αυτό είναι το δράμα της χώρας , δυστυχώς , που δεν ξέρουμε που θα μας  βγάλει !!!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .