Και ενώ οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου ξεκίνησαν και πάλι – Στη φάση της υλοποίησης η προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Οκτωβρίου 2015, 18:16

Τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 107.000,00 € υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Πριν λίγες ημέρες με εκτενή ρεπορτάζ η στήλη μας αναφέρθηκε στο Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων που θα λειτουργήσει στο παλαιό σχολείο Καστρακίου.

Αφορμή για το ρεπορτάζ η διακοπή των εργασιών από τον ανάδοχο του έργου , λόγω χρηματοδότησης από τα προβλήματα που δημιούργησαν τα capital control. Το θέμα με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη κου Μιχαλάκη και της Δημοτικής Αρχής Καλαμπάκας ξεμπλόκαρε και οι εργασίες ξανάρχισαν και πάλι.

Χρήματα και για την μετατροπή του κτηρίου σε Μουσείο

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από την Περιφέρει Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής. << Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει η το έργο που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για τη διαμόρφωση του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο, προϋπολογισμού 107.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ). Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από το έργο αυτό, στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν της περιοχής, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να παραταθεί ο χρόνος παραμονής στα Μετέωρα. Μέσω της ψηφιακής παρουσίασης, που θα πραγματοποιείται, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πως δημιουργήθηκαν οι βράχοι των Μετεώρων, για την παλαιοντολογία, την ιστορία της μοναστικής κοινότητας, την αρχιτεκτονική κληρονομιά κ.α. Με προγραμματισμό, στοχευμένες δράσεις και σκληρή δουλειά βοηθούμε στο να καταστεί η Θεσσαλία ένας ελκυστικός προορισμός διεθνούς φήμης».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του  μουσειολογικού εξοπλισμού του Μουσείου Γεωλογικής Ιστορίας Μετεώρων στις αίθουσες Α εμβαδού 50.16 m2  και Β εμβαδού 49,67 m2  του ισογείου και Γ εμβαδού 139,20 m2 του ορόφου, ήτοι συνολικού εμβαδού 239,03 m2, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης ,που περιλαμβάνει:

• την κατασκευή των  προθηκών της έκθεσης

• την κατασκευή των τοιχοπετασμάτων που θα διαμορφωθούν από γυψοσανιδες, ώστε να δεχθούν τα       εκθέματα

• τις βάσεις των εκθεμάτων

• την προμήθεια των  εκθεμάτων

• τα έπιπλα και τα ηλεκτροκίνητα ρολά σκίασης των υαλοστασίων

• τις οθόνες προβολής τοίχου και τα ηχεία αναπαραγωγής ήχου

• το αντλητικό πυροσβεστικό συγκρότημα

Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 107.000,00 €.  με Φ.Π.Α. , συντάχθηκαν από την Υπηρεσία. Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου λήγει την 29-12-2015 >> .

καστρακι μουσειο_DCE

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .