Και ενώ οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου ξεκίνησαν και πάλι – Στη φάση της υλοποίησης η προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων

5 Οκτωβρίου, 2015 18:16 Επιμέλεια: /

kastraki moyseio problimata (2)_DCE

Τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 107.000,00 € υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Πριν λίγες ημέρες με εκτενή ρεπορτάζ η στήλη μας αναφέρθηκε στο Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων που θα λειτουργήσει στο παλαιό σχολείο Καστρακίου.

Αφορμή για το ρεπορτάζ η διακοπή των εργασιών από τον ανάδοχο του έργου , λόγω χρηματοδότησης από τα προβλήματα που δημιούργησαν τα capital control. Το θέμα με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη κου Μιχαλάκη και της Δημοτικής Αρχής Καλαμπάκας ξεμπλόκαρε και οι εργασίες ξανάρχισαν και πάλι.

Χρήματα και για την μετατροπή του κτηρίου σε Μουσείο

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από την Περιφέρει Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής. << Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει η το έργο που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για τη διαμόρφωση του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο, προϋπολογισμού 107.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ). Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από το έργο αυτό, στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν της περιοχής, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να παραταθεί ο χρόνος παραμονής στα Μετέωρα. Μέσω της ψηφιακής παρουσίασης, που θα πραγματοποιείται, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πως δημιουργήθηκαν οι βράχοι των Μετεώρων, για την παλαιοντολογία, την ιστορία της μοναστικής κοινότητας, την αρχιτεκτονική κληρονομιά κ.α. Με προγραμματισμό, στοχευμένες δράσεις και σκληρή δουλειά βοηθούμε στο να καταστεί η Θεσσαλία ένας ελκυστικός προορισμός διεθνούς φήμης».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του  μουσειολογικού εξοπλισμού του Μουσείου Γεωλογικής Ιστορίας Μετεώρων στις αίθουσες Α εμβαδού 50.16 m2  και Β εμβαδού 49,67 m2  του ισογείου και Γ εμβαδού 139,20 m2 του ορόφου, ήτοι συνολικού εμβαδού 239,03 m2, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης ,που περιλαμβάνει:

• την κατασκευή των  προθηκών της έκθεσης

• την κατασκευή των τοιχοπετασμάτων που θα διαμορφωθούν από γυψοσανιδες, ώστε να δεχθούν τα       εκθέματα

• τις βάσεις των εκθεμάτων

• την προμήθεια των  εκθεμάτων

• τα έπιπλα και τα ηλεκτροκίνητα ρολά σκίασης των υαλοστασίων

• τις οθόνες προβολής τοίχου και τα ηχεία αναπαραγωγής ήχου

• το αντλητικό πυροσβεστικό συγκρότημα

Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 107.000,00 €.  με Φ.Π.Α. , συντάχθηκαν από την Υπηρεσία. Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου λήγει την 29-12-2015 >> .

καστρακι μουσειο_DCE

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.