Κατώτατος μισθός: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από το 2019

admin
admin
21 Οκτωβρίου 2018, 08:57

Μέχρι τα τέλη του 2018 σχεδιάζεται η νομοθέτηση των μέτρων που αφορούν στις αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

Το μέτρο για τις αυξήσεις, σύμφωνα με τον σχεδιασμό και εφόσον «περάσει» θα εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου 2019, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κοζάνη, ο κ. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι στην εφαρμογή αυτού μέτρου «δεν πρόκειται να υπάρξουν ηλικιακές διακρίσεις κάτι που ίσχυσε στην εφαρμογή του κατώτατου μισθού το 2012».

Ο υφυπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων στους χώρους εργασίας και έφερε ως παράδειγμα τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Για την κατηγορία αυτή των εργαζομένων ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι 112.000 άτομα που απασχολούνται στον συγκεκριμένο χώρο θα δουν διαφορά στις μισθολογικές τους απολαβές. Για παράδειγμα, ανειδίκευτος, όπου αμειβόταν με 512 ευρώ τον μήνα, τώρα, με την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, θα αμείβεται με 770 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με βάση τον κατώτατο μισθό αμείβεται το 10% των εργαζομένων, ενώ το μείγμα πλήρους, έναντι μερικής απασχόλησης, σήμερα, βρίσκεται στη σχέση 70-30.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .