“Κατοχυρώνεται το αφορολόγητο για όσους συνταξιούχους έχουν αγροτικά εισοδήματα”

6 Ιουνίου, 2017 19:14 Επιμέλεια: /

dritseli o.k._DCE

Με την τροπολογία υπ. αριθμ. 1053/173 με ημερομηνία 2.6.2017, η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, κατοχυρώνεται η πρόσβαση στο αφορολόγητο και σε εκείνους τους πολίτες οι οποίοι εκτός από τα αγροτικά τους εισοδήματα έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές, οι οποίες αποσαφηνίζονται από τη σχετική διάταξη. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα αυτό που ίσχυε ήταν ότι για να επωφεληθεί κάποιος ασκών αγροτική δραστηριότητα από τις διατάξεις για το αφορολόγητο έπρεπε τουλάχιστον το 50% των συνολικών εισοδημάτων του να προέρχεται από έσοδα από την αγροτική αυτή δραστηριότητα. Υπήρχε με τον τρόπο αυτό κίνδυνος να χάσουν τον χαρακτηρισμό του κατ΄ επάγγελμα αγρότη, κυρίως οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζόμενος στον πρωτογενή τομέα, όπως οι εργαζόμενοι με εργόσημο ή οι εργαζόμενοι στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Με την εν λόγω διάταξη λοιπόν θεραπεύεται αυτό το νομοτεχνικό κενό και τα εισοδήματα αυτά συνυπολογίζονται στο αγροτικό εισόδημα. Με τον τρόπο αυτό ακόμα περισσότεροι φορολογούμενοι θα έχουν πρόσβαση στο αγροτικό αφορολόγητο, το οποίο για το φορολογικό έτος 2016 (το οποίο εκκαθαρίζεται αυτή την περίοδο) είναι το ίδιο με εκείνο των μισθωτών, δηλαδή κυμαίνεται από 1900 ευρώ έως 2100 ευρώ έκπτωσης φόρου, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου.

Δριτσέλη Παναγιώτα

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.